Comments are off for this post

Zidovi

Nedelja, 9. novembar, 20:00, Muzej Jugoslovenske kinoteke, sala u Uzun Mirkovoj 1

ZIDOVI
(igr )r: Gustavo Tareto Argentina, Španija, Nemačka, 95’ 2011.
Jezik: španski
Titl: srpski

Sinopsis
Martin je fobičar u procesu oporavka. Malo po malo on us¬peva da izađe iz izloacije svog jednosobnog stana i svoje virtuelne stvarnosti. On je veb dizajner. Marijana je upravo raskinula svoju dugu vezu. Misli su joj u haosu, baš kao i stan u kojem pronalazi utočište. Njih dvoje žive u istoj ulici, u zgradama koje su jedna preko puta druge, ali se nikada nisu sreli. Prolaze kroz ista mesta, ali se međusobno ne primećuju. Zar ne bi trebalo da se upoznaju? Ali kako da se sretnu u prenatrpanom, haotičnom gradu kao što je Buenos Ajres? Ono što ih razdvaja je ono što će ih približiti.

O reditelju
Gustavo Tareto je rođen u Buenos Ajresu 1965. godine. Studirao je muziku i učestvovao u radionicama o režiji i pisanju scenarija. Godine 1993. počeo je da radi kao krea¬tivac u jednoj agenciji za oglašavanje. Nakon 14 godina stigao je do pozicije izvršnog kreativnog direktora u Ogilvy Argentina. Dobitnik je nekoliko nagrada na festivalima širom sveta, između ostalih, i Zlatnog lava 2002. godine. Godine 1999. priključio se školi majstora Hozea Martineza Suareza, gde je napisao i režirao tri kratka filma: Las in¬soladas, Cien pesos i Medianeras (Zidovi), koji je dobio više od 40 međunarodnih nagrada, uključujući i Gran Pri na festivalu kratkometražnog filma Klermon Feran, 2006. godine. Njegov kratki film Hoy no estoy premijerno je pri¬kazan na filmskom festivalu u Lokarnu, gde je i dobio na¬gradu Leopard u kategoriji najboljeg kratkog film.

Reč kritike
„Čudan, ali koherentan miks komedije, romanse i kritike društva koji podstiče na pitanja koja nas navode na razmišljanje o tome koliki je udar moderna tehnologija imala na međusobne odnose ljudi.” – Emet Okuana, FilmInk

Distribucija
Delta video
Jove Ilića, 104,
11 000 Beograd
Email: [email protected]