Comments are off for this post

Žan Pjer Rem – MASTER KLAS na Slobodnoj zoni!

U ponedeljak, 11. novembra u 16h, u Artget galeriji Kulturnog centra Beograda, filmski festival Slobodna zona organizuje Master Class francuskog filmskog teoretičara i direktora filmskog festivala u Marseju Žan Pjer Rema. Događaj je kreiran za filmske profesionalce, novinare i studente filmskih akademija u Beogradu kao i za sve zainteresovane za dokumentarni film.

Žan Pjer Rem je diplomirao savremenu književnost i filozofiju, predavao istoriju i teoriju filma i umetnosti. Radio je u Ministarstvu kulture Francuske. Autor je mnogobrojnih filmskih i umetničkih kritika, izložbenih kataloga i monografija o umetnicima i filmskim rediteljima. Priredio je niz izložbi savremene umetnosti, kako u Francuskoj tako i u inostranstvu. Pored toga, redovno piše za medije.

Međunarodni festival dokumentarnog filma u Marseju je filmski festival koji se održava od 1989. godine u Francuskoj. Svake godine u julu mesecu, na oko desetak lokacija širom grada; u bioskopima, pozorištima, galerijama i na otvorenom, prikazuje se veliki broj filmova. Dodatni program festivala sadržati koncerte, izložbe i okrugle stolove.
Za potvrdu dolaska, zbog ogranicenog broja mesta, potrebno je poslati:
ime i prezime na e-mail: [email protected]

Vidimo se u Slobodnoj zoni!
www.freezonebelgrade.org