Comments are off for this post

Vožnja sa Molijerom

Utorak, 12. novembar, 21:00
Dvorana Kulturnog centra Beograda

Vožnja sa Molijerom (igr.)
r. Filip Le Gaj
Francuska, 2012, 104’
jezik: francuski
titlovi: srpski, engleski

SINOPSIS

Gotje Valens, glumac u svojim pedesetim, izuzetno je popularan zahvaljujući glavnoj ulozi u jednoj od televizijskih sapunica. Mašta o tome da u pozorištu igra naslovnu ulogu, Alsesta, u Molijerovom Mizantropu. Za ulogu Alsestovog prijatelja Filenta, ima na umu svog starog prijatelja Serža. Međutim, Serž je ogorčen napustio pozorište pre par godina i otišao da živi u manji grad. Pod izgovorom da želi da kupi imanje u blizini, Gotje kreće na put u nameri da izloži svoj predlog starom prijatelju. Nakon prvobitnog odbijanja ponude, Serž pristaje da provede nedelju dana na probi, pod uslovom da on dobije ulogu Alsesta.

O REDITELJU

Filip Le Gaj je rođen u Parizu 1956. godine. Studirao je film na prestižnoj pariskoj školi IDHEC, gde danas predaje. Kreativnu karijeru je počeo 1984. kao scenarista, a kao režiser je debitovao 1989.  filmom Oba Faragonara (Les deux Fragonard), ljubavnoj priči francuskog slikara iz XVIII veka  Žan-Onore Faragonara. Početkom edesetih godina prošlog veka počeo je povremeno i da se pojavljuje pred kamerama kao glumac.

FESTIVALI I NAGRADE

Međunarodni filmski festival – Tribeca, 2013.

REČ KRITIKE

„Toplo delo koje osvaja dvorane, o dva glumca koji zajedno rade na komadu Mizantrop i koji pokušavaju da ne zadave jedan drugog tokom radnog procesa.“ Džordan Mincer, Holivud Reporter

DISTRIBUCIJA

Delta Video
+381 11 3989 099
[email protected]
www.deltavideo.rs