Comments are off for this post

VELIKI POŽAR

Samjuel Bolendorf i Olivija Kolo / Francuska, 2013.
interaktivni dokumentarac

SINOPSIS
Od 2011., u Francuskoj, svake dve nedelje po jedna osoba javno izvrši samoubistvo. Pozivi za pomoć ne nailaze na prijem dok francusko društvo neumorno korača u svojoj svakodnevnici i dok se vesti bave mondenskim pitanjima. No, iako su tragovi izbrisani a talasi šoka umireni, ovi ekstremni činovi protesta su se zaista dogodili.
Parking preduzeća, školsko dvorište, poreska uprava, centar za socijalni rad, predsednička palata… izbor lokacija potvrđuje da se radi o žrtvama moralnog, profesionalnog ili društvenog pritiska. Veliki požar nas vraća na lokacije i na priče o sedam samoubistava kako bi dali pravo glasa njihovim počiniocima i preneli nam njihove poruke. Šire od ovih incidenata, radi se o francuskom društvu koje je, po svoj prilici, sve više auto-destruktivno.

AUTORI
Samjuel Bolendorf, fotograf i reditelj, rođen je 1974. Od 1998. do 2004. radi za agenciju „Oeil Public“, a kasnije za VU, sve do 2012. Bolnica, škola, policija, zatvor – od 1998. do 2004. bavi se socijalnom studijom institucija u Francuskoj – razmišljajući o mestu koje individua zauzima u javnim servisima.
Novinarka i rediteljka Olivija Kolo sarađuje sa fotografima više od dvanaest godina. Istoričarka po obrazovanju, 2000. dolazi u agenciju „Oeil Public“ da bi preuzela ulogu glavne urednice.

FESTIVALI / NAGRADE
IDFA DocLab 2013
Sheffield Doc/Fest 2014

KONTAKT
HONKYTONK FILMS
Sarah Trévillard
+33 1 83 64 55 21
[email protected]
www.honkytonk.fr

PRODUKCIJA
Honkytonk Films, Paris
France Televison