Comments are off for this post

UVOĐENJE NOVIH PRISTUPA U GRAĐANSKOM OBRAZOVANJU

U okviru projekta “Uvođenje novih pristupa u građanskom obrazovanju” koji se realizuje u saradnji organizacije People in Need, programa Slobodna Zona Junior (Fond B92, Udruženje „Dobro udruženje“), Centra za obrazovanje nastavnika ( Filozofski Fakultet Univerziteta u Beogradu) i Karlovog Univerziteta (Prag), a uz podršku Američkog Nacionalnog fonda za demokratiju (NED), juče i danas ( 22. i 23. septembra) u prostorima Kulturnog centra Rex i Filozofskog fakulteta u Beogradu, održana je konsultativna konferencija povodom potencijalnog uvođenja novog predmeta “Film  u nastavi” na master programu Centra za  obrazovanje nastavnika.

Konsultacije je vodila trener nastavnika i viskoškolskih nastavnika Vlasta Urbanova koja je ekspertkinja progama Jedan svet u školama.  Urbanova je već više od 10 godina predavač na seminarima za učitelje i buduće pedagoge i nastavnike na univerzitetima (Usti na Labi, Plzenj, Češke Buđejovice, Hradec Kralove, Prag, Brno, Ostrava) u Češkoj i u inostranstvu (Kirgistan, Jermenija, Gruzija, Makedonija, Moldavija, Rumunija).

Pored profesora Centra za obrazovanje nastavnika, konsultacijama su prisustvovali eksperti programa Slobodna zona Junior  koji više od 10 godina sprovode program Slobodna zona u osnovnim i srednjim školama – film kao pomoćno sredstvo u nastavi Građanskog vaspitanja.

Povodom obeležavanja 40 godina od postojanja Centra za obrazovanje nastavnika na Filozofskom fakultetu u Beogradu u okviru niza aktovnosti koje se ovim povodom sprovode Urbanova je tokom jučerašnjeg dana (22.septembra) održala i predavanje u svečanoj sali Filozofskog fakulteta u Beogradu.

foto:  Vladimir Opsenica