Comments are off for this post

U potrazi za Vivijan Majer

Ponedeljak, 10. novembar, 19:00, Dvorana Kulturnog centra Beograda

U potrazi za Vivijen Majer
(dok) R: Džon Maluf, Čarli Siskel SAD, 84′, 2013.
Jezik: engleski
Titl: srpski

Sinopsis
Vivijan Majer (1. februar, 1926 – 21. april, 2009) se bavila uličnom fotografijom u Njujorku. Iako je rođena u SAD-u, provela je većinu svoje mladosti u Francuskoj. Majerova se vratila u Ameriku 1951. gde je provela ostatak života kao dadilja i negovateljica. U svoje slobodno vreme Majerova se upuštala u umetnost fotografije. Svakodnevno praveći fotografije u periodu od pet decenija, ostavila je preko sto hiljada negativa, većinom zabeleženih u Čikagu i Njujorku. Vivijan je nastavila da ugađa svojoj strastvenoj posvećenosti dokumentovanju sveta koji je okružuje kroz filmove kućne radinosti, snimke i kolekcije, sastavljajući jedan od najfascinantnijih prozora u američki način života druge polovine dvadesetog veka.

O reditelju
Džon Maluf je režiser, fotograf i istoričar. On je glavni kustos opusa Vivijan Majer i urednik knjige Vivijan Majer: Ulični fotograf. U potrazi za Vivijen Majer njegov je rediteljski debi.
Čarli Siskel je televizijski i filmski producent. Među njegovim produkcijskim poduhvatima nalaze se dva Oskarom nagrađena dokumentarca – Žeđ za nasiljem, Majkla Mura i Religiolozni, Lerija Carlsa.

Reč kritike
“Deluje kao Potraga za Šugarmenom, ali sa ikoničnim fotografijama umesto muzke.” – Bojd Van Hoj, Holivud Reporter

Nagrade i Festivali
Međunarodni filmski festival u Berlinu, 2014.
Međunarodni filmski festival u Torontu, 2014.
Međunarodni filmski festival u Palm Springsu, 2014.

Produkcija
Ravine Pictures, LLC

Distribucija
HanWay Films
24 HANWAY STREET
LONDON W1T 1UH
PHONE: +44 (0)20 7290 0750
FAX: +44 (0)20 7290 0751

Zvanični vebsajt:
findingvivianmaier.com