Comments are off for this post

SLOBODNA ZONA – NAGRAĐUJE PUBLIKU

Filmski festival Slobodna zona u saradnji sa medijskim kućama MTV i 24 sata dodeljuje Nagradu za publiku za najbolju recenziju filma prikazanog na Turneji festivala koja je ove godine posetila 47 gradova Srbije.

Nagradu ručni sat marke Fossil, koju dodeljuje MTV Srbija osvojio je Milorad Gačević iz Rume za tekst Perveznjakov vodič kroz ideologiju ili Žižek, film, ideologija, sloboda. Digitalni fotoaparat Fuji film JZ100 koji dodeljuju dnevne novine 24 sata dobio je Mihajlo Nemeš iz Odžaka za recenziju filma Gangster te voli Nebojše Slijepčevića. Žiri je takođe doneo odluku da nagradi i Maju Senji za osvrt na film Prekinuti krug u vidu dve besplatne ulaznice za Svečano otvaranje festivala Slobodna zona. Filmski festival će se ove godine održati po jubilarni deseti put od 7 do 12. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Pobednike konkursa izabrali su selektori festivala Branka Pavlović i Rajko Petrović.

U saopštenju žirija se navodi:

„Turneja filmskog festivala Slobodna zona je ove godine posetila 47 gradova u Srbiji. Kada smo pre tri godine uspostavili Nagradu za publiku želeli smo da podržimo filmsku kritiku kao žanr koji je u odumiranju. Kvalitet radova pristiglih na naš konkurs pokazuje da je kritičko promišljanje filmskog medija našoj publici podjednako važno kao i gledanje filmova. U jubilarnoj desetoj godini postojanja Slobodne zone nadamo se da će dobrih razloga za stvaranje, gledanje i filmsku kritiku biti sve više, ili bar isto toliko koliko je važnih i aktuelnih tema koje nas se sve tiču ovde i sada.“

Nagrađene tekstove možete pogledati ovde.

Slobodna zona čestita nagrađenima i zahvaljuje se svim učesnicima na poslatim radovima.