Comments are off for this post

SLOBODNA ZONA JUNIOR: SEMINAR ZA KORIŠĆENJE FILMA U NASTAVI

U okviru projekta Slobodna zona Junior u nedelju, 19. juna, od 10 do 18 časova,  u prostoru Kulturnog centra Rex (Jevrejska 16, Beograd), održaće se seminar Slobodna zona u osnovnim i srednjim školama – film kao pomoćno sredstvo u nastavi Građanskog vaspitanja (kataloški broj: 885).

Učešćem u obuci nastavnici stiču pravo da besplatno dobiju kompilaciju filmova i priručnik (u elektronskoj formi) sa predloženim radionicama koje odgovaraju kurikulumu nastave građanskog vaspitanja.

Filmovi programa Slobodna zona Junior prilagođeni su trajanju školskog časa i uzrastu gledalaca. Uz svaki komplet filmova osmišljen je i priručnik koji bi nastavnicima trebalo da olakša rad u učionici, predlažući im dodatne teme za razgovore i moguće metoda rada.

Pored nastavnika građanskog, obuku mogu pohađati i nastavnici razredne nastave, opšte obrazovnih predmeta, kao i stručni saradnici.

Iako su filmovi prvobitno namenjeni nastavi Građanskog vaspitanja, posebno inspirativnom se pokazala njihova upotreba u okviru projektne nastave gde se filmovi koriste kao podsticaj za tematsku korelaciju među različitim predmetima, ali i samostalno u okviru nastavih predmeta Geografija, Sociologija, Istorija, Ustav i prava građana, Hemija, itd.

Trajanje seminara je 8 sati, a cena kotizacije je 2.200,00 RSD.

Ukoliko ste nastavnik u osnovnoj ili srednjoj školi i zainteresovani ste za učešće u obuci, neophodno je da popunite formular prijave najkasnije do subote 11. juna  2016. godine.

Formular za prijavu možete preuzeti OVDE.

Potvrda o prihvatanju prijave i podaci za uplatu kotizacije biće vam poslati najkasnije do ponedeljka  13. juna 2016. godine.

Za dodatna pitanja se možete obratiti timu Slobodne zone Junior na telefone 011/3284534 i 060/4050485 (Olivera) ili na mejl: [email protected]  i [email protected].