Comments are off for this post

Slobodna zona Junior: Produžen konkurs za Free Zone Filmmaker School

Rok za prijavu za pohađanje škole dokumentarnog filma za srednjoškolce FREE ZONE FILMMAKER SCHOOL za školsku 2019/2020. godinu produžen je do petka, 18. oktobra 2019. godine!

Tim Slobodne zone Junior odlučio je da i ove godine izađe u susret srednjoškolkama i srednjoškolcima koji su usled nemogućnosti da pošalju svoju prijavu na vreme, zvali i molili da im omogućimo slanje prijave nakon već predviđenog roka. Kako bi uslovi konkursa bili fer i isti za sve – rok je zvanično produžen!

Škola je namenjena srednjoškolcima i srednjoškolkama iz Beograda i okoline koje interesuje dokumentarni film i želeli bi da se bliže upoznaju sa svetom filma i snime svoj prvi dokumentarac uz pomoć nagrađivanih filmskh radnika. Konkurs je otvoren do 18. oktobra, a svi zainteresovani  svoju prijavu treba da pošalju na imejl adresu [email protected]. Prijava bi trebalo da sadrži  motivaciono pismo sa kratkim objašnjenjem ideje za dokumentarni film (ne dužu od jedne stranice), kratku biografiju i kontakt podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e-mail adresu i naziv škole).

Za polaznike škole biće izabrano 12 učenika i učenica srednjih škola iz Beograda i okoline koji će imati priliku da sa stručnim mentorima prođu kroz sve faze stvaranja filma i steknu znanja o pisanju scenarija, razvoju filmskog projekta,  snimanju filma, montaži i postprodukciji slike.

Tokom kursa polaznici će imati priliku da individualno ili u grupi snime svoj prvi dokumentarni kratkometražni film koji će biti prikazan i na posebno organizovanoj projekciji na filmskom festivalu Slobodna Zona 2020. godine.

Lista izabranih kandidata biće objavljena najkasnije do 25. oktobra na sajtu www.freezonebelgrade.org.

Učešće u radionicama je besplatno, a za sve dodatne informacije pišite nam na [email protected] ili nas pozovite na 069/657-275.

Četvrto izdanje škole dokumentarnog filma za srednjoškolce „Free Zone Filmmaker School“ realizuje  se u okviru programa Slobodna zona Junior, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.