Comments are off for this post

Slobodna Zona: Besplatna škola filma za srednjoškolce

Slobodna Zona Junior

TE POZIVA DA SE PRIJAVIŠ

NA

FREEZONE FILMMAKER SCHOOL/

ŠKOLU DOKUMENTARNOG FILMA ZA SREDNJOŠKOLCE

za školsku 2018/2019. godinu 

Ukoliko si srednjoškolka ili srednjoškolac i želiš da naučiš kako se snima film, pozivamo te da nam do petka, 5. oktobra 2018. godine, na imejl adresu [email protected] pošalješ svoju prijavu koja bi trebalo da sadrži:

  • — motivaciono pismo sa kratkim objašnjenjem ideje za film (ne dužu od jedne stranice)
  • — kratku biografiju (napiši nam nešto o sebi)
  • — svoje kontakt podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresu, broj telefona, e-mail adresu i naziv škole)
Za radionice će biti izabrano 12  srednjoškolaca  iz Beograda i okoline koji će imati priliku da sa stručnim mentorima, nagrađivanim filmskim stvaraocima – montažerkom Jelenom Maksimović, rediteljkom Jelenom Gavrilović, rediteljem Markom Grbom Singh i snimateljem Stefanom Đorđevićem – prođu kroz sve faze stvaranja filma i steknu znanja o:
  • — predprodukciji filma (pisanju scenarija, razvoju filmskog projekta, pripremi za snimanje),
  • — produkciji filma (snimanju filma),
  • — postprodukciji filma (montaži, zvuku, postprodukciji slike).
Tokom kursa polaznici će imati priliku da individualno ili u grupi snime svoj prvi dokumentarni kratkometražni film koji će biti prikazan i na posebno organizovanoj projekciji na filmskom festivalu Slobodna Zona 2019. godine. Lista izabranih kandidata biće objavljena najkasnije do 15. oktobra na sajtu www.freezonebelgrade.org. Učešće u radionicama je besplatno, a za sve dodatne informacije pišite nam na [email protected] ili nas pozovite na 011/3284534. Škola dokumentarnog filma za srednjoškolce „Free Zone Filmmaker School“  realizuje se u okviru programa Slobodna zona Junior, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.