Comments are off for this post

Skrivene rane

Eksperimentalni veb dokumentarac

ENTER Skrivene rane

Autori: Arnold van Brugen, Tomas Kan
Zemlja: Holandija
Godina: 2015.
Jezik: engleski
Produkcija: PROSPEKTOR

Sinopsis
Skrivene rane pretstavljaju interaktivni videoklip/web dokumentarac o ratnim veteranima sa PTSD (post-traumatski poremećaj stresa), baziran na pesmi Skrivene rane (Hidden Wounds) belgijskog benda dEUS.

Inspirisan je novinskim člankom Ervina Džemsa u Gardijanu, o nekontrolisanom nasilju bivših vojnika – posebno ratnih veterana – koje se često javlja po povratku u civilni život, kao posledica post-traumatskog stresa. Skrivene rane pretstavljaju evokaciju post-traumatskog stresa, ispričanu direktno i lično kroz priču britanskog vojnika Džimija Džonsona.

Autori
Arnold van Brugen, rođen 1979. u Holandiji, pisac je režiser i osnivač novinarske producentske agencije Prospektor. Koosnivač je i višestruko nagrađivanog transmedijskog projekta Sochi Project.
Tomas Kaan je studirao istoriju u Amsterdamu i Berlinu, pre nego što je počeo da se bavi filmom. Njegov rad karakteriše veoma rečit stil na granici između igranog i dokumentarnog. Za njega je bavljenje filmom način da se od zaborava spase momenat u kojem živimo, slično kao što se stvari čuvaju u posebnim laboratorijama i kabinetima. Slab je na eksperimentalne filmove i omiljeniji bestseler Lovac u Žitu, Selindžera. Tomasovi filmovi su prikazivani i nagrađivani na festivalima širom sveta.

Festivali
Film Festival One World 2015, Prag
CIMMFest Best Short Documentary Award 2015, Čikago
IDFA 2013, Amsterdam

Kontakt
Eefje & Arnold
[email protected]
Utrechtsedwarsstraat 95
1017 WD Amsterdam
Tel. 0031 (0) 20 776 21 73

ENTER Skrivene rane