Comments are off for this post

(S)kidanje

Utorak, 12. novembar, 15:00
Dvorana Kulturnog centra Beograda

(S)Kidanje (igr.)
r. Kosta Đorđević
Srbija, 2012, 88’
jezik: srpski
titlovi: engleski

SINOPSIS

Radnja filma S/Kidanje prati troje mladih junaka različitog socijalnog statusa, opsednutih ljubavlju prema pogrešnoj osobi. Tokom jednog dana i noći, nakon niza tragikomičnih, ponekad i apsurdnih situacija kroz koje prolaze, njihovi putevi se ukrštaju. U fanatičnoj potrazi za predmetom svoje opsesije, sve troje završavaju u sumnjivom noćnom klubu u poslednjem pokušaju da ostvare svoje snove. Skidanje je film o potrebi za ispunjenjem, bez obzira na posledice. Ovaj film je posvećen svim zaljubljenim osobama i svima koji su zbog toga neshvaćeni. S/Kidanje brani njihovo dostojanstvo – do kraja i uprkos svemu.

O REDITELJU

Kosta Đorđveić je rođen 1981. godine u Beogradu. Diplomirao je Filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti 2007. Sa dokumentarnim filmom Manifesti učestvovao na Festivalu politički nekorektnog filma u Ljubljani. Sa filmom U prolazu osvojio prvu nagradu u selekciji Mladi lavovi na festivalu u Vrnjačkoj Banji (2008), a učestvovao je i na Međunarodnom festivalu filmova snimljenih u jednom kadru u Zagrebu – OneTake (2010), Festivalu kratkog metra u Beogradu (2009) i Međunarodnom filmskom i muzičkom festivalu – Kustendorf (2009).

S/Kidanje je njegov debitantski dugometražni igrani film, koji je podržan i nagrađen na Republičkom konkursu Filmskog Centra Srbije i gradskom konkursu Skupštine Beograda.

FESTIVALI I NAGRADE

Međunarodni filmski festival u Varšavi, 2013.
Međunarodni filmski festival u Motovunu, 2013.
Međunarodni filmski festival u Herceg Novom, 2013.

REČ KRITIKE

„..sinergija glumaca i reditelja obezbeđuje taman dovoljno energije i žestine da se priče odmotaju do kraja i spoje u krvavo-poetičnoj završnici. S/Kidanje je urbani film namenjen gradskoj publici i ova linija je dosledno ispraćena od prvog do poslednjeg minuta.“ -Đorđe Bajić, Popboks

DISTRIBUCIJA

MegaCom Film
+381 11 7821 113
[email protected]
www.mcf.rs

WEBSITE

www.skidanje.rs