Comments are off for this post

Rasprodata prva projekcija Dnevnika Diane Budisavljević

Rasprodata prva projekcija Dnevnika Diane Budisavljević

Dve nedelje pred premijeru filma, koja je zakazana za ponedeljak, 11. novembar u 19. časova, sve ulaznice su rasporodate. Zbog ogromnog interesovanja otvoren je i novi termin projekcije u 21h.

Dnevnik Diane Budisavljević istinita je priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima.

U Nezavisnoj Državi Hrvatskoj na snazi su rasni zakoni. Austrijanka Diana Budisavljević u jesen 1941. saznaje da se majke i deca pravoslavnog porekla odvode u ustaške logore u blizini Zagreba.

Broj i oznaku nepodobnog Srbina dobija i njen suprug, poznati zagrebački lekar Julije Budisavljević. U atmosferi straha i pretnji, nepokolebiva i predana ideji humanosti, Diana sa nekolicinom prijatelja iz svoga stana pokreće riskantnu akciju kojom je od sigurne smrti spašeno, i u hrvatskim dobrotvorskim porodicama udomljeno, više od 10.000 dece.

Završetkom rata njeno austrijsko i građansko poreklo za komuniste postaje nepoželjno, kartoteka dece koju je vodila sa željom da ih jednog dana opet spoji sa roditeljima oduzeta, a zasluge za najveću akciju spašavanja u Drugom svetskom ratu prećutane do današnjih dana.

Dnevnik Diane Budisavljević, pripreman 10 i sniman 5 godina, apsolutni je ovogodišnji pobednik Pulskog filmskog festivala. Nagrađen je Velikom zlatnom arenom za najbolji film, Zlatnim arenama za režiju, montažu i muziku, kao i nagradama publike i filmskih kritičara.
Najiščekivaniji hrvatski film ove jeseni, u Srbiju dovode produkcije This and That Productions i Hulahop, a premijerno će biti prikazan na filmskom festivalu Slobodna zona.

Režija: Dana Budisavljević
Uloge: Alma Prica, Igor Samobor, Mirjana Karanović, Ermin Bravo, Areta Ćurković, Tihomir Tika Stanić

Žanr: drama, igrano-dokumentarni

Svečana premijera NOVI TERMIN
11.11.2019. u 21h
Kombank dvorana
Cena karte: 600RSD
Ulaznice u prodaji na biletarnici Kombank dvorane i putem servisa Tickets.rs