Comments are off for this post

Prijavite se na MEDIA desk radionice na Slobodnoj Zoni

MEDIA desk radionice na Slobodnoj Zoni

9 i 10. novembar

Jugoslovenska kinoteka (Uzun Mirkova 1, Beograd), II sprat – Multimedijalna sala


Dragi stručnjaci iz sveta filma, studenti, aktivisti i ljubitelji filma – Draga publiko Slobodne zone,

I ove godine, pored redovnog filmskog programa, Slobodna zona organizuje tri radionice uz podršku MEDIA desk Srbija.

Ako vas zanima kako se dolazi od bioskopa u malom mestu do velike mreže bioskopa koju godišnje poseti preko 30 000 gledalaca, sa kojim se pravnim izazovima susreću dokumentaristi tokom rada na filmovima, ili koje su to revolucionarne ideje koje bi potencijalno mogle da potpuno promene dosadašnja fudbalska pravila, prijavite se na besplatne radionice koje će biti održane 9. i 10. novembra u multimedijalnoj sali Jugoslovneske kinoteke u Uzun Mirkovoj ulici 1.

Prva MEDIA desk radionica Kino Mediteran: I moje misto ima svoje kino! je zakazana za petak 9. novembar u 17 časova, a moderatori su ekipa Kino Mediterana.

kino mediteran

Kino Mediteran je projekat revitalizacije bioskopa u malim ostrvskim i obalnim gradovima u Dalmaciji. Nastao je iz Festivala mediteranskog filma Split kao putujući bioskop, a kroz 6 godina postojanja pretvorio se u celogodišnju mrežu bioskopa koja danas broji 26 gradova. Kako je nastala ideja ovog projekta? Kako je uspješno digitalizovano 13 bioskopa? Kako funkcioniše saradnja između Kina Mediteran i lokalnih vlasti? Kako su među publikom razvili veliki interes za nekomercijalnim filmovima i koja je strategija njihovog distribucijskog modela? Na sva pitanja odgovoriće ekipa Kina Mediteran.

U subotu, 10. novembra u 13 časova Robert Tomić Zuber i Tomislav Pulić će kroz videoisečke analizirati sve Pravne izazove istraživačkog novinarstva u filmskom i tv dokumentarizmu, a poseban naglasak biće stavljen na filmske i televizijske current affair filmove.

izazovi istrazivackog novinarstva

Takođe u subotu, 10. novembra u 15:30 na radionici Beskonačni fudbal u godini Mundijala koju moderira Ivan Lončarević, protagonista filma Beskonačni fudbal Laurenciju Gingin će predstaviti revolucionatne fudbalske ideje. Kroz energične osvrte i amatera i stučnjaka, ovaj panel baviće se fudbalom na uzbudljiv i nesvakidašnji način.

beskonacni fudbal

Za prisustvo na radionicama, neophodno je prijavljivanje putem online formulara: freezonebelgrade.org/media-desk-prijava/

Više o MEDIA desk radionicama možete saznati na freezonebelgrade.org/media-desk-radionice/

Ukoliko mislite da je neko od vaših prijatelja zainteresovan za radionice, budite slobodni da prosledite ovaj poziv.

Dobro došli u Slobodnu Zonu!