Comments are off for this post

Prezentacija priručnika „Film u nastavi“

Beograd, 30. septembar 2017 – Na Svetski dan nastavnika, u četvrtak, 5. oktobra sa početkom u 18 časova u prostoru Kulturnog centra Reks (Jevrejska 16)  biće održana prezentacija i promocija publikacije „Film u nastavi: priručnik za studente – buduće nastavnike“.

Publikacije je objavljena u izdanju Fonda B92 u okviru pograma „Slobodna zona Junior“, organizacije Čovek u nevolji i  Centra za obrazovanje nastavnika (Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu).

Priručnik predstavlja dopunjeno i izmenjeno izdanje priručnika „Dokumentarni film u nastavi“ koji je deo češkog programa Jedan svetu u školama organizacije Čovek u nevolji.

Izdanje priručnika koji će ovom prilikom biti predstavljen nastalo je tokom realizacije predmeta Film u nastavi školske 2016/2017. godine na master programu namenjenom obrazovanju nastavnika i programu celoživotnog učenja Obrazovanje nastavnika predmetne nastave na Filozofskom fakultetu u Beogradu.
O priručniku će ovom prilikom govoriti koautori i realizatori predmeta „Film u nastavi“  koji su ujedno i priređivači i koautori izmena i dopuna srpskog izdanja priručnika.

* Priručnik “Film u nastavi: priručnik za studente – buduće nastavnike“ realizovan je u okviru projekta Uvođenje novih pristupa u građanskom obrazovanju, a uz finasijsku podršku američkog Nacionalnog Fonda za demokratiju (National Endowment for Democracy).