Comments are off for this post

Prekinuti krug

Prekinuti krug (igr.)
r. Feliks Van Groningen
Belgija, 2013, 111’
jezik: flamanski, engleski
titlovi: srpski, engleski

SINOPSIS
Prekinuti krug je ljubavna priču između Elise i Didijea. Ona drži salon za tetoviranje, dok on svira bendžo u bendu. Uprkos velikim međusobnim razlikama, njihova ljubav je na prvi pogled. On priča, a ona sluša. On je čvrsti ateista i istovremeno i naivni romantik. Ona ima tetovažu krsta na vratu, iako sa obe noge čvrsto stoji na zemlji.
Njihova sreća je upotpunjena rođenjem njihove kćerke Mejbel. Nažalost, Mejbel, stara svega šest godina, postaje ozbiljno bolesna. Didije i Elisa na novu stvarnost reaguju veoma drugačije. Ipak, Mejbel im ne ostavlja previše izbora. Didije i Elisa će za nju morati zajedno da se bore.

O REDITELJU
Feliks Van Groningen je rođen 1977. godine u Gentu. Diplomirao je na Kraljevskoj akademiji lepih umetnosti u Gentu, na odseku za audiovizuelnu umetnost. Pored filmova, napisao je i režirao pozorišni komad koji je realizovao uz pomoć pozorišne trupe iz Genta, pod nazivom Kung Fu. Svojim filmom Nesretnici (2009) privukao je pažnju međunarodne filmske javnosti, nakon svetske premijere u Kanu. Ovaj film bio je filmski hit broj jedan na flamanskom, osvojivši brojne nagrade, uključujući i nagradu Zlatna lala na filmskom festivalu u Istanbulu.

FESTIVALI I NAGRADE
Nagrada publike u selekciji Panorama, Međunarodni filmski festival u Berlinu, 2013.
Nagrada za najbolju glumicu i Najbolji scenario, Međunarodni festival – Tribeca, 2013.
Nagrada publike, Međunarodni filmski festival u Kopenhagenu – CPH:PIX, 2013.

REČ KRITIKE
„Kao i prijatna naracija akustične blugras muzike koja dominira filmom, Prekinuti krug istovremeno izaziva i pobeđuje i tugu i sreću.“, Džon De Karl, FilmCapsule.com

DISTRIBUCIJA
Delta Video
+381 11 3989 099
[email protected]
www.deltavideo.rs

WEBSITE
www.thebrokencirclebreakdown.be