Comments are off for this post

Pismo ćaći

Utorak ,12. novembar, 20:00
Dom Omladine Beograda

Pismo ćaći (igr.)
r. Damir Čučić
Hrvatska, 2012, 72’
jezik: hrvatski
titlovi: engleski

SINOPSIS

Pismo ćaći tematizuje odnos oca i sina; junaci filma preispituju godinama taložene probleme u komunikaciji. Naime, sin Milivoj (star 44 godine) se nikako ne rešava strahova da je očeva Jovo (star 70 godina) verna kopija i da je očev život projekcija sinovljeve budućnosti. Želja da se pokaže superiornijim podstakla je sina da amaterskom kamerom snimi video-pismo u kojem pokušava da kompromituje oca i predoči dokaze koji bi jasno pokazali da je višestruko bolja osoba od oca.

O REDITELJU

Damir Čučić je rođen 1972. godine. Režirao je više od 20 dokumentarnih, 12 eksperimentalnih i 2 kratka filma.  Dobitnik je 17 nacionalnih i međunarodnih fimskih nagrada, a njegovi filmovi su prikazani na preko 130 festivala u 40 zemalja na skoro svim kontinentima. Osnivač je Mikrokina – lanca bioskopa u kojima se prikazuju isključivo kratki filmovi.  Pismo ćaći  je njegov prvi igrani film.

FESTIVALI I NAGRADE

Velika Zlatna arena za najbolji film, Nagrada Breza za najboljeg debitanta, Posebna Zlatna arena za ton, Zatna arena za montažu, Filmski festival u Puli, 2012.
Međunarodni filmski festival u Geteborgu, 2012.

REČ KRITIKE

Pismo ćaći velika je senzacija Pule, senzacija koja je – kako to u nas često biva – nastala sasvim uz rub sistema!“- Jurica Pavićič, Jutarnji list

DISTRIBUCIJA

Hrvatski filmski savez
+385 91 478 3701
www.hfs.hr