Comments are off for this post

PANDORINA KUTIJA

Alize Ejro i Kler Dibosk, Francuska, 2014

SINOPSIS
„Pandorina kutija“ je prvi promenljivi muzički video spot za istoimenu pesmu francuske grupe „Isaak Delusion“. Projekat sadrži 600 različitih video klipova i 1500 mogućih rezova, nudeći naizgled beskrajan broj mogućih kombinacija. Ovaj jedinstveni video možete preko društvenih mreža podeliti sa prijateljima, koji će ili gledati video koji ste vi generisali ili iskusiti svoju novu, reinkarniranu verziju. Veoma atraktivan vintidž video sadržaj „Pandorine kutije“ pripada Prelingerovom arhivu – bazi podataka u javnom domenu koja postoji od 1983. Svako iskustvo sa „Pandorinom kutijom“ biće personalizovano i nezaboravno – pazite samo kada je otvarate, pošto ne znate šta iz nje može iskočiti!

AUTORI
Alize Ejro je francuska dizajnerka i umetnički direktor iz Pariza, čiji rad pokriva širok spektar aktivnosti, sa posebnim fokusom na film, muzički video-spot i kros-mediju. Diplomirala je 2013 na ESAG Penninghen školi u Parizu. Radi kao umetnički direktor za agenciju Simone.
Kler Dibosk je grafički dizajner i reditelj. Diplomirala je takođe na ESAG Penninghen, a zatim završila Master na Shenkar College (Tel Aviv, Izrael). Radi kao umetnički direktor u agenciji za digitalni marketing TBWA\PARIS u Parizu. Prvenstveno je zanima video i digitalna umetnost, arhiviranje pokretnih slika i tema sećanja. 2014. Alize i Kler osnivaju Kle, studio za grafički dizajn u Parizu. Trenutno rade zajedno na više projekata za muzičkih video.
REČ KRITIKE
Sa ovim video-spotom, pariški muzički duo se upisuje, baš kao i Arkejd Fajer – jedan od pionira (i to najplodnijih) u korištenju HTML 5 tehnologije koja omogućava gledaocima da interaktivno učestvuju u kreaciji spota.
(Trois Couleur – MK2)

KONTAKT
Studio Clée
tel: +33 6 32574151 / +33 6 95182866
[email protected]
www.studioclee.com

PRODUKCIJA
Studio Clée, Pariz