Comments are off for this post

Otvoren poziv za „Up to 10,000 Bucks“ program

Festival Cinema City je u sredu 2. aprila zvanično otvorio konkurs za selekciju „Up to 10 000 bucks“. Ovaj autentični program svake godine prikazuje filmove koji su snimljeni budžetom manjim od 10 000 dolara i na taj način podstiče stvaralaštvo niskobudžetnog autorskog filma. Selekcija je takmičarska i okuplja filmove iz celog sveta. Uslove konkursa nalaže da filmovi nisu snimljeni pre 2012. godine, da njihov budžet ne bude veći od 10 000 dolara, dok ograničenja u trajanju, vrsti i žanru ne postoje. Konkurs je otvoren do 19. aprila, a svi koji žele da se prijave mogu to da učine putem formulara na sajtu festivala www.cinemacity.org/upto10000/.

Festival tradicionalno ulogu selektora za ovaj program dodeljuje reditelju filma koji je prethodne godine osvojio Grand Prix za najbolji domaći film. Tako će ove godine filmove birati Srdan Golubović, laureat prošlogodišnjeg festivala, reditelj filma „Krugovi“.

Selekcija „Up to 10 000 bucks “ predstavlja jednu od najatraktivnijih selekcija festivala Cinema City koja svake godine otkriva nove talente i pruža im šansu za afirmisanje u filmskoj umetnosti. Popularnost ove selekcije je sve veća, tako da svake godine pristižu filmovi iz novih zemalja.

Nagradu IBIS za najbolji film prošle godine osvojio je mladi reditelj Dean Radovanović za film „Ako ikada jedne noći bilo kad” i time u skladu sa tradicijom festivala postao član žirija za 2014.

Prijave i više informacija na: cinemacity.org