Comments are off for this post

ojke zmajevi

Utorak, 12. novembar, 19:00
Dvorana Kulturnog centara Beograda

ojke zmajevi (dok.)
r. Inigo Vestmajer
Nemačka/Kina, 2012, 90’
jezik: kineski
titl: srpski, engleski

SINPOSIS

Dokumentarac ojke zmajevi je priča o tri kineske ojčice, koje treniraju da budu kung-fu borci. One žive daleko od svojih porodica, u Shaolin Tagou Kung-Fu školi, koja se nalazi pored Shaolin manastira u Kini, postojbini kung-fu-a.

Tri ojke u gomili od 26.000 dece, pod pritiskom su primorane da se povinuju normama i redu. One se pretvaraju u borbene robote, a ipak, ako pogledamo iza zavese, vidimo decu sa snovima i težnjama…

O REDITELJU

Inigo Vestmajer je rođen u Briselu 1973.godine. Nakon studija Filmske akademije u Moskvi (VGIK) i postdiplomskih studija na Filmskoj akademiji Baden-Vutemberg, gde je diplomirao  2003.godine, Indigo dobija i stipendiju Nemačke pokrajine Baden-Vutemberg da nastavi studije na univerzitetu Ju-Si-El-Ej u Los Anđelesu.

ojke zmajevi je njegov prvi igrani dugometražni film kao reditelja, prethodno je radio kao direktor fotografije. Režirao je kratke filmove Zadrži trenutak (Linger On Moment) iz 2007. i Otvori prozor Zozo (Open window, ZoZo) iz 1995.

FESTIVALI I NAGRADE

Najbolji dugometražni dokumentarni film, Međunarodni filmski festival u Torontu – Hot Docs, 2013.
Međunarodni filmski festival u Melburnu, 2013. 

REČ KRITIKE

„Vestmajer prikazuje borbu bez osuđivanja. On pristupa životu u Shaolin Tagou sa radoznalošću bez predrasuda i prikazuje ga u moćnim slikama koje potiskuju bilo koji drugi TV dokumentarac u senku svojom složenošću i dubinom. Dakle, nemojte ga propustiti u bioskopu.“, Špigel onlajn

DISTRIBUCIJA:

Gap Films
[email protected]
www.gapfilms.de

WEBSITE

www.inigowestmeier.de