Comments are off for this post

Novi selektori regionalnog programa Slobodne Zone!

Od ove jeseni, timu Filmskog festivala Slobodna Zona pridružilo se se dvoje novih selektora regionalnog filmskog programa. Na konkurs koji bio otvoren tokom leta prijavilo se nekoliko desetina izuzetno kvalitetnih kandidata. Posle mnogo većanja i razmatranja, u oštoj konkurenciji, izabrano je dvoje mladih i talentovanih autora – Jelena Maksimović i Ivan Bakrač.

Zajedno sa Brankom Pavlović, dugogodišnjom selektorkom festivala, oni uveliko pripremaju 13. izdanje festivala Slobodna Zona, koji će biti održan u Beogradu, Novom Sadu i Nišu od 1. do 6. novembra 2017.

Pridružite nam se u potrazi za novim idejama i novom energijom, vidimo se u Slobodnoj Zoni!

Jelena Maksimović rođena je 1984. godine u Beogradu, SFRJ. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu na odseku za montažu. Filmovi na kojima je radila prikazivani su na velikom broju festivala kao što su Kan, Venecija, Berlin, Lokarno, Roterdam, Hot Docs, FID Marsej, CPH:DOX, Sarajevo i mnogi drugi. Dobitnica je nekoliko nagrada za montažu. Predaje na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu i na filmskim radionicama u regionu.

Ivan Bakrač je rođen 1987. godine u Nikšiću. Diplomirao je na Fakultetu za umetnost i dizajn u Beogradu, na kome je paralelno završio filmske studije i studije unutrašnje arhitekture. Nakon osnovnih, završio je i master studije za filmsku režiju. Režirao je i napisao više kratkih i srednjemetražnih filmova, a radio je i montažer i producent. Njegovi filmovi učestvovali su na preko 70 festivala i osvajali nagrade. Učestvovao je i na programima kao što su Berlinale Talents, Talents Sarajevo i Zurich FF Master Class. Trenutno priprema svoj prvi dugometražni film.