Comments are off for this post

Netwars projekat – Izvan kontrole

Participativni veb dokumentarac

ENTER Netwars projekat – Izvan kontrole

Autor: Lena Thiele / Miiqo Studios UG
Zemlja: Nemačka
Godina: 2015.
Jezik: engleski
Produkcija: filmtank GmbH

Sinopsis
Zamislite da divlja rat, vi ste usred njega, a toga uopšte niste ni svesni! Upoznajte trgovce sajber oružjem i posmatrajte kako vi i vaš kompjuter postajete deo digitalnog rata. Ovo interaktivno iskustvo stvoreno posebno za vas razjasniće vam jednu stvar: Nema ničeg virtuelnog u ovakvoj stvarnosti!

Netwars – rat na vebu ukazuje na činjenicu da smo svi mi pogođeni digitalnim ratom koji se već odigrava. U središtu ovog dokumentarca nalazi se jedinstveni hakerski napad na jednu nemačku elektranu. Po prvi put radnika elektrane prati filmska ekipa dok vrhunski hakeri pokušavaju da prodru u samu infrastrukturu elektrane. Posledice su alarmantne.

Autori
Umetnički direktor Lina Tile razvija i producira najrazličitije medijske forme na polju filma, interneta, mobilnih telefona i video igrica. Suosnivač je gejming studija u Berlinu od 2008. godine. Od 2010. fokusirala se na međunarodnu transmedijsku produkciju, a 2012. pridužuje se medijskoj kompaniji „Miiqo Studios UG“. Pored toga, Lina vodi međunarodne radionice, predaje na fakultetima i u filmskim školama i radi kao konsultant u medijskoj industriji. Takođe, bila je član žirija za dodelu Emmy nagrada u kategoriji digitalnih dokumentarnih programa za 2012. godinu. Završila je master studije na Umetničkom univerzitetu u Berlinu iz oblasti Komunikacije u društvenim i ekonomskim kontekstima, sa fokusom na eksperimentalni medijski dizajn i studije filma.

Festivali
Sheffield Doc / Fest 2015
World Summit Award 2015
Prix Italia 2015
Grimme Online Award 2015
SXSW 2015 / Interactive
Ergo Medienpreis 2015

Reč kritike
Ovaj veb dokumentarac prikazuje najbolju stranu novih digitalnih dostignuća, kombinujući ih sa najopasnijim mogućnostima. Frakfurter Allgemeine Zeitung

Kontakt
FILMTANK GMBH
+49 30 7563 14 77
[email protected]

ENTER Netwars projekat – Izvan kontrole