Comments are off for this post

Nemojte držati talent u mraku

Ako još niste okušali svoju sreću u filmskom stvaralaštvu ovo je prava prilika za vas. Prijave za 19. Filmsku reviju mladeži i 7. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu su počele. U nešto produženom izdanju, mladi filmaši će još jednom pomeriti granice zabave i staviti na test svoje umetničke sposobnosti, izoštriti svoja čula od 17. do 21. juna ove godine u Karlovcu.

S preko 300 prijava iz 36 zemalja sveta, 4000 posetilaca i 150 međunarodnih gostiju Revija i Festival su hit destinacija za srednjoškolski film, no i prilika za pronalaženje svog mesta u svetu promatranom kroz kadar. Osim srednjoškolskih filmova u takmičarskom programu, Revija je poznata i po svojim popratnim sadržajima kojima pokušava pratiti rad srednjoškolaca iz godine u godinu: radionicama, okruglim stolovima, izletima, nastupima muzičkih bendova.

Predviđene su četiri kategorije – igrani, animirani, dokumentarni film, slobodni stil i peta, nova kategorija, koja će se svake godine menjati svoje lice. Tako su se organizatori ovog puta odlučili za plesni film.

Da Revija i Festival mogu biti dobra odskočna daska u daljem stvaralaštvu zna Kaja Šišmanović, koja je sa svojim filmom „Kak’ je doma?“ osvojila glavnu nagradnu Grand Prix, a danas je studenica Akademije dramske umjetnosti.

Uslove prijave možete pronaći ovde.

Rok za prijavu vaših ostvarenja na Reviju je 15. aprila, a ove godine sve se odvija putem interneta pristupom na sledeći link.

Nemojte držati svoj talent u mraku.