Comments are off for this post

Muzičko zagrevanje pred Slobodnu zonu!

Anja Đorđević  će sa svojim bendom nastupiti pred beogradskom publikom i to u okviru Muzičkog zagrevanja za filmski festival Slobodna zona u petak, 1. novembra u 20 časova u Kulturnom centru REX!

Bend koji su oformili kompozitorka Anja Đorđević, Petar Živanović, violina, Boris Brezovac, viola, Ivan Ranković, klarinet, Sava Đurić, fagot i Srđan Đorđević, posvećen je izvođenju starih šlagera u novom ruhu, sa novim tekstovima, u novim muzičkim odorama.

Aranžmane svih pesama – šlagera, kancona, džez standarda i pop hitova napisala je Anja Đorđević, koja ih i peva. Nije česta pojava da kompozitori pevaju sopstvene note, da koriste svoj glas kao oruđe kojim ispituju i prigrljuju svet. Anja Đorđević je vezana za svet melodija i pesme, koje alhemijski obogaćuje, transformiše, očuđuje, dajući im nov život i nove slike. Na tom putu su joj pomogli dramturzi Maja Pelević i Slobodan Obradović, napisavši potpuno drugačije i neočekivane reči na poznate, stare tonove. Takođe, sam bend – sastavljen od vrsnih solista dva simfonijska orkestra (Beogradske filharmonije i SORTS), odnosno orkestra „Pozorišta na Terazijama“ je na svoj način, doprineo da pesme zvuče originalno, drugačije i nesvakidašnje. Anja je pisala pesme upravo za Peru, Borisa, Pileta, Savu i Srđana i bez njih one ne bi postojale.

 

Ovogodišnje muzičko zagrevanje pred Filmski festival Slobodna zona organizovano je u saradnji sa Ring Ring festivalom.

*Cena ulaznice  je 200  dinara.  Rezervacija i prodaja karata je u Kulturnom centru Rex od utorka 28.  oktobra,  radnim danom od 10h – 17h, a na dan koncerta od 10h – 20h.

 

Vidimo se u Slobodnoj  zoni!