Comments are off for this post

Motivacija: nula

Nedelja, 9. novembar, 19:00, Dvorana Kulturnog centra Beograda
Nedelja, 9. novembar, 19:00, Niški Kulturni centar, Niš
Ponedeljak, 10. novembar, 20:00, Bioskop Arena, Novi Sad

Motivacija: nula
(igr) r: Tajla Lavije Izrael, 101′ 2014.
Jezik: hebrejski
Titlovi: engleski, srpski

Sinopsis
Rediteljka Tajla Lavije ulazi na velika vrata farsičnim i mračnim komičkim portretom svakodnevog života ženske jedinice izraelske vojske. Kancelarija za ljudske resurse u sklopu izmeštene pustinjske baze predstavlja scenografiju palete likova koji vreme provode u rešavanju papirologije i kompjuterskim igricama, brojeći minute koji ih dele od povratka u civilni život. Unutar dosade koju dele i sukoba ličnosti koji ih razdvajaju javljaju se pitanja posvećenosti – od prijateljstva preko ljubavi i drzave – koja su obrađena uz britki humor i oštroumnost. Lavije se sama moze nazvati odlikovanim veteranom filma sa godinama odsluženim u Sandensovim laboratorijama, radionicama Berlinskog filmskog festivala i Muzeja Savremene Umetnosti, boreći se sa ,,status quo“ situacijom izralesko-palestinskog sukoba izokrećući žanrovske odlike naopačke i savijajući polne uloge do šarmantnih ekstrema.

O rediteljki
Kratki film rediteljke i scenaristkinje Tajle Lavije, Klizeća flora, prikazan je u Muzeju savremene umetnosti u Njujorku i na preko 40 filmskih festivala širom sveta. Njen diplomski film, Izmena, osvojio je nekoliko međunarodnih nagrada, uključujući i Nagradu publike na Berlinalu i prve nagrade na Minhenskom međunarodnom festivalu kratkog filma i Međunarodnom filmskom festivalu u Melburnu. Nakon učestvovanja na Sandensovoj laboratoriji za scenariste i režisere, nastaje njen prvi dugometražni igrani film – Nula motivacije.

Reč kritike
„Debitantski film rediteljke Tajle Lavije se postavlja kao savremeni MASH, Roberta Altmana” – Skot Rolsburo, Holivud reporter

Festivali i nagrade
Najbolji narativni igrani film, Međunarodni filmski festival u Njujorku – Tribeca, 2014.
Međunarodni filmski festival Sandens – Sundance IFF 2014.
Međunarodni filmski festival u Rimu, 2014.

Produkcija
July August Production

Distribucija
MCF Megacom
Marka Oreškovića 1
11 000 Beograd
Email:[email protected]

Zvanični vebsajt:
http://www.the-match-factory.com/films/items/zero-motivation.html