Koorganizator: MEDIA Desk Srbija, Desk Kreativna Evropa

Online PRIJAVLJIVANJE za Masterklas *ZATVORENO


Jugoslovenska kinoteka, Uzun Mirkova 1, Multimedijalna sala, II sprat

11. novembar @ 17h
Sintia Žil (Cintia Gil) – Portugalija
Film kao korespondencija

Kuda ide savremena kinematografija?

Nakon što je završila Filozofiju na Univerzitetu u Portu, Sintia Žil pohađa Escola Superior de Teatro e Cinema na odseku za film. Trenutno radi kao istraživač na Institutu za Filozofiju Univerziteta u Portu gde priprema svoj doktorat. Bavi se estetikom, politikom i filmom. Od 2012. godine je kodirektorka međunarodnog filmskog festivala Doclisboa u Lisabonu, jednog od najznačajnijih festivala dokumentarnog filma čija je misija da publici omogući uvid u nove trendove i potencira promišljanje sveta i društva kroz filmsku umetnost.

14. novembar @ 17h
Robert Zuber – Hrvatska
Od filma do političke stranke

Dokumentarni film kao totalni angažman

Robert Zuber rođen je u Puli 1976. Istraživački novinar i autor nagrađivanih dokumentaraca koji se bave humanitarnim i društveno-angažovanim temama. Više godina je obavljao dužnost glavnog i odgovornog urednika dokumentarnog programa na HRT – Hrvatska televizija. Suosnivač je SMS – Sasvim Male Stranke, koja se 2016. pojavila na hrvatskoj političkoj sceni, izazvavši veliku pažnju čitave regije zbog svog pristupa predizbornoj kampanji čije je glavno sredstvo humor.

15. novembar @ 17h
Sara Božanić – Slovenija
Prostor interaktivne distribucije

Publika kao aktivni deo filmske priče i nove strategije distribucije

Sara Božanić je ‘hibrid’ – dizajnerka, stručnjak za strategije, predavač i mislilac. U Ljubljani je osnovala Institut za transmedijski dizajn, čija je izvršna direktorka. Aktivno je uključena u rad programa Kreativna Evropa (Creative Europe Desk) kao konsultant i predavač, podučavajući filmske producente transmedijskom dizajnu i novim strategijama distribucije. 2015. godine je pozvana kao jedna od 40 najboljih evropskih konsultanata za audience elopment, da učestvuje u debati projekta The Voice of Culture.

Miha Čelar – Slovenija
Kratka studija slučaja iOtok

Pretpremijera i demonstracija prvog regionalnog transmedijskog dokumentarca i Q&A sa autorom

Miha Čelar je rođen 1970. godine u Ljubljani. Od 1991. godine radi kao scenarista i reditelj na filmu i televiziji. Autor je sedam humorističkih serija, kratkih filmova i celovečernjih filmova, jedanaest kratkih televizijskih i šest celovečernjih dokumentaraca. Autor je transmedijskog dokumentarca iOtok.