Comments are off for this post

KONKURS ZA VOLONTERE 12. SLOBODNE ZONE

Uvek si tu da preporučiš omiljene filmove i serije?

Voooliš bioskop?

Govoriš engleski?

Želiš da stekneš relevantno iskustvo i upoznaš ljude iz sveta filma i kulture?

Ukoliko je tvoj odgovor na sva pitanja glasno DA i imaš više od 18 godina – pozivamo te da se prijaviš na konkurs za volontere 12. filmskog festivala Slobodna Zona!

Kao volonter na festivalu angažovanog i dokumentarnog filma postaješ značajan deo neophodnog dijaloga o aktuelnim društveno-političkim temama Srbije, regiona i sveta, otvaraš sebi nove vidike, učiš i družiš se.

Pored iskustva na radu na pripremi i realizaciji filmskog festivala koji svake godine u novembru privuče preko 20 hiljada ljudi u beogradske bioskope, steći ćeš i veliki broj prijatelja i potencijalnih budućih saradnika.

U zavisnosti od interesovanja, senzibiliteta i iskustva, možeš nam pomoći u nekom od sledećih segmenata realizacije:

– Organizovanje i priprema festivala (organizacija nabavke filmova, dolaska gostiju, pripreme za press konferenciju, svečano otvaranje i zatvaranje festivala, logistiku…)

– Promocija festivala (komunikacija sa predstavnicima medija, pisanje medijskih izveštaja, dizajniranje, deljenje i prodaja promo materijala)

– Vođenje društvenih mreža i ažuriranje web stranice

– Kreiranje foto i video materijala

 Prevođenje (pisano i simultano sa srpskog na engleski i engleskog na srpski jezik, plus je poznavanje dodatnog jezika – nemačkog, francuskog, italijanskog, španskog)

– Služba za goste festivala (druženje sa gostima festivala – rediteljima, producentima, glumcima, gostima i učesnicima Noćnih razgovora, …)

 Info pult (komunikacija sa publikom na mestu na kojem se tokom samog trajanja festivala, okupi najveći broj gledalaca i gostiju festivala, u svim prostorima filmskih projekcija).

 

Za uzvrat, mi ti nudimo:

– dragoceno iskustvo, divno druženje i nove prijatelje

– mogućnost da, kao član tima, besplatno uživaš u svim programima festivala

– Sertifikat o volontiranju (kojeg dodeljujemo na proslavi posebno i tradicionalno organizovanoj u čast volontera nakon festivala).

 

Festival će se ove godine održati od 10. do 15. novembra u Sava Centru, Kulturnom centru Beograda, Domu omladine, Art bioskopu i Kinoteci, Novom Sadu i Nišu.

 Za poslove organizovanja i promocije u Beogradu, tvoja pomoć će nam biti potrebna i nešto ranije, tokom oktobra meseca.

Zato dobro planiraj svoje vreme i popuni naš ONLINE FORMULAR za volontiranje.

Konkurs je otvoren do 19. septembra, a kandidati koji budu prošli u drugi krug, biće pozvani na intervjue do kraja meseca.

Za sva dodatna pitanja slobodno nas pozovi na telefon Kulturnog centra Rex (Ana): 011/3284 534, ili nam piši na [email protected]

Vidimo se u Slobodnoj zoni!