Comments are off for this post

Kako sam proveo prošlo leto

Utorak, 11. novembar, 20:00, Muzej Jugoslovenske kinoteke, sala u Uzun Mirkovoj 1

KAKO SAM PROVEO PROŠLO LETO
(igr) r: Aleksej Popogrebski Rusija, 124’, 2010.
Jezik: ruski
Titl: srpski

Sinopsis
Na napuštenom ruskom ostrvu Čukotka unutar Arktičkog kruga, dva čoveka provode leto radeći na udaljenoj meteorološkoj stanici. Svakoga dana slušaju radio koji im je jedina veza sa spoljašnjim svetom. Sergej, pedesetogodišnjak grubih manira, vet¬eran je u polarnim prostorima i naviknut je na samoću, pa sada prosto toleriše ponašanje neiskusnog Pavela, kolege na ovom privremenom postavljenju, koji je tek diplomirao. Kada Sergej ode na pecanje, Pavel ostaje sam da šalje vre¬menske izveštaje, i što je još gore, dobija strašne vesti sa kopna.

O reditelju
Aleksej Popogrebski je rođen 1972. godine u Moskvi u porodici scenariste Pjotra Popogrebskog. Aleksej je završio psihologiju na moskovskom Državnom univerzitetu. Prvi kratki film je snimio na početku studija sa svojim kolegom Borisom Klebnikovim, studentom teorije filma na Državnom filmskom uni¬verzitetu, a potom i prvi dugometražni film, Koktebel (2003).

Reč kritike
„Veličanstvena drama! Fantastična studija krhkosti ljudskog bića. Popogrebski se formira u jednog od najtalentovanijih i najistaknutijih mladih ruskih reditelja.“ Lesli Felperin, Variety

Distribucija
Delta video
Jove Ilića, 104,
11 000 Beograd
Email: [email protected]