Comments are off for this post

Ja Erl i ojka koja umire

Nedelja, 8. novembar, 18h, DOB, Beograd
Ponedeljak, 9. novembar, 20:30h, Kinoteka, Beograd
Utorak, 10. novembar, 19h, DKC, Beograd
Subota, 7. novembar, 20:30h, Bioskop Arena, Novi Sad
Subota, 7. novembar, 18:30h, Bioskop Vilin grad, Niš

Ja Erl i ojka koja umire (igr.) / Me, Earl and the Dying Girl
režija: Alfonso Gomez-Rehon
zemlja: SAD
jezik: engleski
titlovi: srpski
godina: 2015
trajanje: 105’

Sinopsis
Ja Erl i ojka koja umire je neobična smešno-ozbiljna priča o tome kako preboleti male i velike stvari u životu, preživeti srednju školu i postati čovek. Greg, učenik četvrte godine srednje škole, uspešno izbegava da na bilo koji način bude primećen i tek će ga insistiranje roditelja da “pravi društvo” školskoj drugarici oboleloj od leukemije izbaciti iz ravnoteže koju je tako brižljivo godinama gradio. Rejčel će uz njegovog neobičnog prijatelja Erla biti prva osoba koja shvata da se iza Gregove ironije i samosažaljenja krije veliki talenat. Greg i Erl snimaju parodije remek-dela svetske kinematografije menjajući im naslove tako da zvuče sto luđe, a zatim snimaju filmove tako da odgovaraju novim nazivima.

O reditelju
Alfonso Gomez-Rehon, karijeru je započeo kao lični asistent Martina Skorsezea, Nore Efron, Roberta De Nira i Alehandra Gonzalesa Injaritua. Posle nekoliko godina rada kao reditelj druge ekipe na filmu, a zatim i nekoliko sezona rada na serijama Glee i American Horror Story, konačno mu se ukazala prilika da režira svoj prvi film. Igrom slučaja je naišao na tekst koji je po sopstvenom romanu Erl napisao Džesi Endruz – čovek koji nikada nije pisao scenario, niti je znao kako se scenario piše. Zajedno, njih dvojica će stvoriti jedno od najlepših iznenađenja ovogodišnjeg Sandens Festivala i osvojiti nagradu za najbolji igrani film (drama), kao i nagradu publike u istoj kategoriji.

Festivali
Nagrada Publike i Žirija za najbolji igrani film – Međunarodni festivalu u Sandensu, 2015
Nagrada na Međunarodnom festival u Sijetlu,  2015

Reč kritike
Film je prava riznica blaga, a autor se ne libi da ih sve potroši i prikaže publici. Džon de Fore, The Hollywood Reporter

Distributer
Megacom Films
Tell&Fax: +381.11.7821.113
Tell&Fax: +381.11.7821.227
E-mail: [email protected]