Comments are off for this post

Izbezumljenost

Ponedeljak, 11. novembar, 18:00
Dom Omladine Beograda

Izbezumljenost (igr.)
r. Joakim Lafos
Francuska/Belgija/ Luksemburg/ Švajcarska, 2012, 111’
jezik: francuski, arapski
titlovi: srpski, engleski

SINOPSIS

Kao i milioni drugih parova, Munir i Miriel su strasno zaljubljeni. Kao i milioni drugih parova, i oni imaju decu. Ali, za razliku od ostalih, oni su pristali da se odreknu svoje samostalnosti pristajući da žive sa doktorom Andreom, čovekom koji je usvojio Munira još dok je bio dečak. Sve je gotovo savršeno, doktorova kuća im pruža lagodan život. Međutim, njihova zavisnost od Andrea počinje da prelazi granice.

O REDITELJU

Joakim Lafos  je belgijski režiser i scenarista. Njegov prvi dugometražni film, Privatno ludilo iz 2004. godine je dobio FIPRESCI nagradu na Međunarodnom filmskom festivalu u Bratislavi, a polu autobiografski film Ono što vas čini srećnim (2006) je osvojio Gran Pri 2007. godine na Filmskim festivalu u Anžeu – Prvi Planovi. Za film Privatni časovi, bio je nominovan za dve Margit nagrade Akademije Andrea Delova za najbolju režiju i najbolji scenario.

FESTIVALI I NAGRADE

Nagrada za najbolju žensku ulogu, Međunarodni filmski festival u Kanu, 2012.
Nagrada kritike, Međunarodni filmski festival u Sao Paolu, 2012.
Nagrada FIPRESCI, Međunarodni filmski festivala u Palm Springsu, 2013.

REČ KRITIKE

„Jedan od filmova koji su najviše pomerili i dirnuli (publiku) tokom godine, ova oštrumno napravljena drama se tokom svog trajanja iz blažene romantike pretvara u nešto strašno mračno.“, Rič Klajn, Contactmusic.com

DISTRIBUCIJA

Delta Video
+381 11 3989 099
[email protected]
www.deltavideo.rs