Vaša ideja za dokumentarni film

Zamisao Kampova angažovanog dokumentarnog filma koji se realizujuju u okviru projekta Slobodna zona Junior: Naše razlike  su naša snaga je da podstaknu, unaprede i afirmišu , kulturnu raznolikost i dijalog među  mladima različitog porekla, kulture i vere.

Vaša ideja za dokumentarni film bi trebalo da na neki način doprinosi ovom cilju. Pa ipak, razmišljajte široko, budite slobodni i kreativni. Vaša priča ne mora na direktan način da se bavi ovom temom.

Predložena ideja bi trebalo da bude u vezi sa vašim okruženjem ili lokalnom zajednicom, vašim iskustvom, nečim što poznajete, nečim što je vama blisko i važno ili želite da izrazite kroz dokumentarni film.

Na Kampu ćete naučiti da svoju ideju pravilno postavite, dodatno analizirate i istražite do scenarija za dokumentarni film po kome ćete potom planirati snimanje.

Na konkursu će biti selektovano ukupno 15 polaznika starije grupe (od 20 do 26 godina) i 15 polaznika mlađe grupe (od 15 do 19 godina), ali ćemo na kraju odabrati po 6 ideja iz svake grupe koje će biti  uobličene u kratke dokumentarne filmove.

Ideju za dokumentarni film nam pošaljite u word dokumentu, u formi neformalnog teksta ne dužeg od jedne strane.

VAŽNO: Molimo vas da imate u vidu da je potrebno poslati ideju za dokumentarni, a ne igrani film. Dokumentarni film je vrsta filma u kome se bez igrane radnje i glumaca prikazuju pojave i događaji iz života. U njemu su akteri stvarni ljudi/junaci, a ne izmišljeni likovi.