Comments are off for this post

I ja sam tu

Subota, 8. novembar, 20:00, Muzej Jugoslovenske kinoteke, sala u Uzun Mirkovoj 1

I JA SAM TU
(dok) r: Antonio Naharo, Alvaro Pastor Španija, 103’, 2009.
Jezik: španski
Titl: srpski

Sinopsis
Tridesetčetvorogodišnji Daniel je prvi Ev¬ropljanin sa Daunovim sindromom koji je diplomirao na univerzitetu. Zapošljava se u Centru za socijalni rad u Sevilji gde sreće slobodoumnu saradnicu Lauru. Brzo sklapaju prijateljstvo koje privlači pažnju njihovih porodica i kolega u Cen¬tru. Ovaj odnos postaje problematičan za okolinu kada se Daniel zaljubi u Lauru. Ove buntovničke duše odbijaju da se povinuju pravilima i nalaze prijateljstvo i ljubav za kakvu do tada nisu znali.

O reditelju
Alvaro Pastor je rođen u Madridu 1972. godine. Studirao je scenario i režiju, kao i muziku na madridskom Konzervatori¬jumu. Radio je na televiziji kao scena-rista i reditelj, uglavnom na kratkim igranim filmovima. Poslednjih 14 godina piše scenarija zajedno sa Antonijem Naharom.
Antonio Naharo je rođen u Albaseti (Španija) 1968. godine. Studirao je glumu u Madridu, Los Anđelesu i Rimu. Diplomirao je na Školi za geštalt tera-piju u Madridu. Radio je u pozorištu i na televiziji, i većinu svog profesionalnog iskustva je stekao kroz rad na kratkim filmovima, kao glumac i kao scena-rista. Film I ja sam tu je prvi zajednički dugometražni igrani film ovih autora.

Reč kritike
„Pablo Pineda, dobitnik nagrade za najboljeg glumca na festivalu u San Sebastianu će vas jednostavno očarati! On je prva osoba sa hromozomom više koja je ikada dobila ovakvu nagradu.“ – Nil Jang, San Sebastian Film Report

Festivali i nagrade
Nagrada publike, Меđunarodni filmski festivalu u Roterdamu, 2010.
Nagrade Srebrna školjka za najbolju mušku i za najbolju žensku ulogu, Меđunarodni filmski festival u San Sebastijanu, 2009.
Меđunarodni filmski festivalu u Sandensu, 2010. godine

Distribucija
Delta video
Jove Ilića, 104,
11 000 Beograd
Email: [email protected]

Zvanični vebsajt
www.yotambienlapelicula.com