Comments are off for this post

Gayby Baby

ŽENSKA LINIJA – NOĆNI RAZGOVORI

7. novembar, 21h, DKC, Beograd

Gayby Baby (dok.) – RASPRODATO!
režija: Maja Njuel
zemlja: Australija
jezik: engleski
titlovi: srpski
godina: 2015
trajanje: 85′

Sinopsis
Šta je „normalno“ i da li su društvene konvencije položne promenama? Kako izgleda porodica 21. veka i ko bi trebalo da je definiše? Gas, Eboni, Mat i Grejem odrastaju u istopolnim porodicama. I dok pokušavaju da se izbore sa pubertetom, svet oko njih se bori sa pitanjem da li su istopolni brakovi društveno prihvatljivi i da li su deca koja u takvim porodicama odrastaju u opasnosti.
Snjimljen iz perspektive četvoro glavnih junaka, film Gayby Baby je živ, dirljiv portret istopolnih porodica koji nam nudi iznenadjujuće iskrenu sliku porodičnih vrednosti u savremenom životu.

O rediteljki
Maja Njuel je australijska rediteljka dokumentarnih filmova, dobila je stipendiju za studije medija i komunikacije na Filmskoj školi u Sidneju (Sydney Film School), a zatim i nagradu za mladu nadu australijskog dokumentarnog filma. Njen televizijski projekat Growing Up Gayby rađen u saradnji sa Šarlot Mars, prikazan je na australijskoj nacionalnoj televiziji ABC 2013. godine. Maja je provela poslednje četiri godine u domovima dece koja odrastaju sa gej roditeljima. Za realizaciju filma Gayby Baby pokrenula je crowdfunding kampanju i sakupila 100.000$, što je u to vreme bila najveća suma koju je jedan dokumentarni projekat u Australiji sakupio na ovaj način. Ekipa filma Gayby Baby započela  je kampanju koja promoviše diverzitet unutar porodičnih zajednica u školama i drugim oblicima zajednica.

Gayby Baby je Majin prvi dugometražni dokumentarni film.

Reč kritike
Film Gayby Baby nas na briljantan način podseća da porodicu definiše ljubav a ne politika. Good Pitch Australia

Web
http://thegaybyproject.com/

Distributer
RISE AND SHINE WORLD SALES
[email protected]