Comments are off for this post

Gangster te voli

Ponedeljak, 11. novembar, 19:00
Dvorana Kulturnog centra Beograda

Gangster te voli (dok.)
r. Nebojša Slijepčević
Hrvatska/Nemačka/ Rumunija, 2013, 75’
jezik: hrvatski, nemački
titlovi: engleski

SINOPSIS

Provodadžija, Nediljko Babić, poznat i kao Gangster, posvetio je život pomaganju mladićima i ojkama iz svog brdskog predela da pronađu srodnu dušu. Međutim, u poslednje vreme njegov posao je teži nego inače, jer žene više ne žele da žive na selu. Poslednjih godina Gangsterovi klijenti uglavnom su bili neobrazovani sredovečni muškarci, naizgled u očajničkoj potrazi za životnom partnerkom. Kada Maja (33), mlada i lepa Bugarka, dođe kod Gangstera u potrazi za novim mužem, čini se da će to biti jednostavan slučaj za njega. Ali, serija komično-katastrofalnih sastanaka otkriće pravu prirodu konzervativnih hrvatskih muškaraca – koliko god bili očajni da pronađu ženu, radije će umreti sami nego da ožene strankinju sa detetom.

O REDITELJU

Nebojša Slijepčević rođen je 1973. u Zagrebu. Diplomirao je filmsku režiju na Akademiji dramskih umetnosti u Zagrebu. Režirao je brojne televizijske dokumentarce i nagrađivanu epizodu City Folk, u produkciji Evropskog udruženja javnih televizija. Jedan je od autora dokumentarne serije Direkt. Kao kreativni producent, radio je na seriji Romi u Evropi, rađenoj koprodukciji desetine evropskih zemalja. Takođe je režirao animirani film pod nazivom Pas/Zec, zatim dokumentarni film Za 4 godine za koji je i nagrađen na Sarajevskom filmskom festivalu, zatim kratki dokumentarac Muški film, kao i kratki igrani film Šamar koji je deo omnibusa Zagrebačke priče.

FESTIVALI I NAGRADE

Nagrada publike, Međunarodni filmski festival u Zagrebu – ZagrebDox, 2012.
Međunarodni filmski festival u Torontu – Hot Docs, 2013.
Međunarodni filmski festival u Karlovim Varima, 2013.
Međunarodni filmski festival u Londonu – Raindance, 2013.

REČ KRITIKE                                                                           

“Film svetske klase. Nasmejaće vas do suza ali veselost i humor su samo plašt pod kojim jedva uspevaju da se sakriju ljudske drame u patrijarhalnom društvu koje guši strah od Drugog i od svih onih koji su različiti. “, Maja Hrgovic, Novi list

DISTRIBUCIJA

Restart
+385 91 8930675
e- mail: [email protected]
www.restarted.hr
[email protected]

WEBSITE

www.gangsteroflovefilm.com