Comments are off for this post

PRODUŽEN ROK KONKURSA ZA FREE ZONE FILMMAKER ŠKOLU!

Rok za prijavu za pohađanje škole dokumentarnog filma za srednjoškolce produžen je do srede, 10. oktobra 2018. godine! Usled velike zainteresovanosti srednjoškolaca, koji nisu u prilici da pošalju svoju prijavu na vreme, te kako ne bismo pojedinačno izlazili u susret i odobravali slanje prijave posle naznačenog roka SLOBODNA ZONA je odlučila da produži rok za prijavu na konkurs za FREE ZONE FILMMAKER SCHOOL za školsku 2018/2019.godinu.

Zainteresovani učenici i učenice srednjih škola potrebno je da na imejl adresu: [email protected] pošalju motivaciono pismo sa kratkim objašnjenjem svoje ideje za film, kratku biografiju (u nekoliko rečenica reći nešto o sebi) i kontakt podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresa, broj telefona, e-mail adresa i naziv škole).

Polaznici/ce škole će uz pomoć stručnih mentora, nagrađivanih filmskih stvaraoca – Jelene Maksimović, Marka Grbe Singha, Jelene Gavrilović i Stefana Đorđevića proći kroz sve faze stvaranja filma i steći znanja o pisanju scenarija, razvoju filmskog projekta, snimanju filma, montaži zvuka i slike.

Predviđeno je da se predavanja i vežbe održavaju vikendima u periodu od novembra 2018. do marta 2019. godine, u prostoru Kulturnog centra Reks u Beogradu.

Pohađanje Free Zone Filmmaker škole je besplatno, ali organizatori nisu u mogućnosti da pokriju troškove prevoza.

Tokom kursa polaznici će imati priliku da individualno ili u grupi snime svoj prvi dokumentarni kratkometražni film koji će biti prikazan i na posebno organizovanoj projekciji na filmskom festivalu Slobodna Zona 2019. godine.

Lista izabranih kandidata biće objavljena najkasnije do 20. oktobra na sajtu freezonebelgrade.org.
Učešće u radionicama je besplatno, a za sve dodatne informacije pišite nam na [email protected] ili nas pozovite na 011/3284534.

Škola dokumentarnog filma za srednjoškolce „Free Zone Filmmaker School“ realizuje se u okviru programa Slobodna Zona Junior, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.