Comments are off for this post

SAMO REFLEKTOR

Vensan Moriset i Aron Koblin + Arkejd Fajer / Kanada 2013
interaktivni kratki film

SINOPSIS
Samo reflektor , kratki interaktivni film snimljen na Haitiju, istražuje teme iz pesme “Reflektor” poznatog kanadskog benda Arkejd Fajer. To čini kroz dva uredjaja simultano: kompjuter i smartfon/tablet. Dok pratimo priču mlade žene, koja se senzualno kreće ulicama Haitija, njen svet polako postaje naš i obrnuto.

AUTOR
Vensan Moriset je rodjen u Montrealu. On je reditelj, programer i pronalazač u potrazi za novim načinima pričanja priča. Od izdavanja albuma „Funeral“, Vincent saradjuje sa Arkejd Fajer. Njegov video za „Neon Bible“, mnogi smatraju prvim interaktivnim muzičkim videom. Takodje, Vensan je režirao dokumentarac o Arkejd Fajr „Miroir noir“ i realizovao ideju Synchronised Artwork za album „The Suburbs“ koja je promenila vizuelno pretstavljanje muzike i muzičkog spota. Njegov rad je prikazivan u časopisima i listovima: Wired, Creative Rewiev, Pitchfork, Rolling Stones, Le Monde i Guardian. Cerativity Magazine, Shots i Boards su Vensana stavili na listu reditelja čiji se radovi moraju pogledati.

REČ KRITIKE
Kada govorimo o čudesnom, neobično zabavnom i zastrašujućem, interaktivni video Moriseta je potpuno neverovatan. Kada muzika počne, imate mogućnost da utičete na video, ponekad samo povrsno, a ponekada sustinskije. Indie Wire

NAGRADE
Emmy Award (Outstanding Creative Achievement – Original Interactive Program),
Webby Award (Net Art, Music Film and Net Art People’s Voice),
SXSW Interactive Award (Music),
Cannes Bronze Lions (Interactive Video & Innovative Use of Technology)

KONTAKT
AATOAA studio
3710 Saint-Laurent No 1
Montréal Québec Canada H2X2V4
[email protected]
+1 514 497.9786