Comments are off for this post

Poziv autorima: DokuFest, Priče koje pričamo

DokuFest poziva autore da se prijave na Radionicu ljudskih prava: Saradnja među etnilčkim zajednicama kroz pričanje priča – Stories We Tell, koju organizuje Evropska kancelarija Kosovo, zajedno sa filmskim festivalom.

Ovaj program se sastoji od rada na šest kratkih dokumentarnih projekata, sa ciljem da se realizuju u potpunosti. Izabrani mladi autori biće pozvani da učestvuju u seriji radionica i master class predavanja, nakon čega sledi potpuna producentska opremljenost i stavljanje na raspolaganje opreme za finalizaciju filmova. Svih šest dokumentarnih filmova produciraće DokuFest Film Production Centre. Snimljeni dokumentarci biće premijerno prikazani na DokuFest-u 2015.

Ko može da se prijavi?

Program je namenjen za 18 autora (reditelja, producenata, inžinjera zvuka) iz Kosova, Albanije, Makedonije, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Za prijavu:

Popunite aplikacioni fomular OVDE.
Krajnji rok za prijavu je 25. jul

Šta je pokriveno?

DokuFest pokriva troškove puta do Prizrena, troškove smeštaja I dnevnog boravka. Učesnici koriste opremu DokuFest Film Production Center.

Uslovi za prijavu:

Radionice se odžavaju na engleskom, od učesnika se očekuje odlično poznavanje engleskog jezika.
Svaki tim (reditelj, snimatelj, tehničar zvuka) trebalo bi da učestvuke u svim radionicama i master klas predavanjima.

Izbor kandidata:

Izabrani kandidati biće pozvani u Prizren na pičing na kom će predstaviti svoje dokumentarne projekte. Panel eksperata izabraće maksimalno šest projekata (ukupno 18 učesnika) na osnovu njihovih prijava i predstavljanja na pičingu.