Comments are off for this post

Glumica

ŽENSKA LINIJA – NOĆNI RAZGOVORI

Nedelja,  8. novembar, 21h DKC, Beograd

Glumica (dok.) / Actress
režija: Robert Grin
zemlja: SAD
jezik: engleski
titlovi: srpski
godina: 2014
trajanje: 86′

Sinopsis
Brendi Bur je imala značajnu ulogu u popularnoj HBO seriji The Wire. Odustaje od karijere da bi zasnovala porodicu. Kada odluči da se ponovo vrati glumi, narušava porodičnu harmoniju koju je pažljivo gradila.
Koristeći elemente melodrame i cinema verité-a, Glumica je sa jedne strane portret veze koja propada, ali i istraživanje komplikovane žene koja igra samu sebe u priči sa kojom će se mnogi identifikovati. Ovo je dokumentarni film o tome kako je igrati ulogu u filmu svog života.

O reditelju
Robert Grin (rođen 25. maja, 1976.) je američki reditelj dokumentarnih filmova, montažer i scenarista rođen u Šarlotu, država Njujork. Njegova filmografija obuhvata filmove Glumica, Keti sa I, Toliko lažno da je stvarno. Uvršten je u deset najperspektivnijih reditelja 2014. od strane uglednog lista Independent. Godine 2015. imenovan je za šefa filmskog odseka u Centru za dokumentarni film i novinarstvo na Univerzitetu u Mizuriju.

Festivali i nagrade
Filmski festival Hot docs – Kanada, 2014.
Fimksi festival CPH:DOX – Danska, 2014.
Filmski festival IDFA – Holandija, 2014.

Reč kritike
Magični film Glumica Roberta Grina prikazuje bivšu glumicu u ulozi domaćice koja se suočava sa životom posle serije The Wire. Erik Kon, Indiewire

Web
http://www.actressfilm.com/

Distributer
Curator Films
3925 Riverton Ave. Suite 310  Los  Angeles, CA 91604
[email protected]