Comments are off for this post

“JEBANJE ZA SPAS ŠUMA” – Dokumentarni četvrtak

U martovskom izdanju Dokumentarnog četvrtka, beogradska publika imaće priliku da premijerno pogleda provokativni i kontroverzni dokumentarni film Jebanje za spas šuma poljskog režisera, Mihala Marčaka.

Kulturni centar REX, Jevrejska 16
četvrtak, 20. mart, 20:00
JEBANJE ZA SPAS ŠUMA
Poljska, 85’, 2012.
Režija: Mihal Marčak

Sinopsis:

Nevladina organizacija, sa vrlo , vrlo provokativnim imenom – Jebanje za spas šuma, predstavlja jednu od najneobičnijih eko – aktivističkih organizacija na svetu. Bazirana na ideji da seks može spasiti svet, grupa se bavi produkcijom i prodajom amaterskih erotskih filmova putem interneta, a prikupljeni novac se usmerava kao donacija borbi za zaštitu životne sredine. Film prati njihovu misiju spasavanja planete, preko ulica Berlina do Amazonskih džungli, u bizarnom pokušaju otkupa malog dela zemljišta Amazonske prašume. Cilj je prezervacija prirode od ,,bolesnog, bolesnog Zapada”.

O reditelju:

Mihal Marčak je mladi poljski režiser čije široko obrazovanje obuhvata studije filozofije, režije, fotografije i dokumentarnog filma. Svoj proboj doživeo je 2011. dokumentarcem ,,Na ivici Rusije” koji je višestruko nagrađen na festivalima HotDocs, Jihlava i Vision du reel. Iste godine mu je uručena nagrada ,,Poljskog nacionalnog radio kanala 3″ za najboljeg mladog reditelja u kategoriji ispod trideset godina.

Festivali:
Međunarodni filmski festival u Varšavi, Poljska, 2012. Nagrada za najbolji dokumentarni film
Međunarodni filmski festival u Roterdamu, Holandija, 2013.

Trejler filma: http://www.youtube.com/watch?v=Hz9McuSoYPc

***Cena ulaznice 200 dinara. Prodaja karata u Rexu od ponedeljka 17. marta, radnim danom od 11h – 16h, a na dan projekcije od 11h – 20h.

VIDIMO SE U SLOBODNOJ ZONI!

Dodatne informacije o programima SLOBODNE ZONE možete naći na:
www.freezonebelgrade.org
Email: [email protected]