Comments are off for this post

Dobre vibracije

Ponedeljak, 11. novembar, 21:00
Dvorana Kulturnog centra Beograda

Dobre vibracije (igr.)
r. Lisa Baroš De Sa i Glen Lejburn
Velika Britanija/Irska, 2012, 103’
jezik: engleski
titlovi: srpski

SINOPSIS

Teri Huli je radikal, pobunjenik i ljubitelj muzike 1970-ih godina u Belfastu. Kada krvavi sukob poznat kao Nevolja pogađa njegov grad, svi njegovi prijatelji zauzimaju strane i uzimaju oružje, a Teri otvara prodavnicu ploča na najviše bombardovanom prostoru od pola milje u Evropi i naziva je Dobre Vibracije. Kroz nju otkriva ubedljiv glas otpora na novonastaloj andergraund pank sceni grada. Podstičući mlade muzičare na akciju, on postaje neverovatni vođa šarene družine dece i pankera koji mu se pridružuju u njegovoj misiji da stvori novu zajednicu, Alternativni Alster, i da vrati svoj grad u život.

O REDITELJIMA

Lisa Baroš De Sa studirala je engleski jezik na Oksfordu i dobila zvanje master u pisanju scenarija na Univerzitetu umetnosti u Londonu. Godine 2006, ona i njen muž Glen Lejburn napisali su i režirali film kratki Osamnaesti električni plan, nakon koga je usledio prvi dugometražni film bračnog para (Cherrybomb), dobitnik nagrade publike na Filmskom festivalu u Belfastu. Lisa, njen muž i Dejvid Holms su osnivači filmske i muzičke produkcentske kuće Kanderblinks (Canderblinks).

Glen Lejburn je radio dugi niz godina kao grafički umetnik, pre svega na polju muzike. Izlagao je svoje radove u Muzeju dizajna u Londonu. Njegova saradnja sa kompozitorom filmske muzike Dejvidom Holmsom je dovela je do toga da kasnije radi kao umetnički direktor za izdavačku kuću i kao reditelj promotivnih filmova. Dobre Vibracije je drugi igrani film koji je režirao sa svojom suprugom, Lisom Baroš De Sa.

FESTIVALI I NAGRADE

Nagrada publike, Filmski festival u Belfastu, 2012.
Nagrada za najbolji scenario, Festival Britanskog filma u Dinjaru, 2012.
Međunarodni filmski festival u Torinu, 2012.

REČ KRITIKE

“Strastvena, smešna i monumentalno simpatična komedija koja poseduje mitski potencijal.”, Tom Hadlston, Magazin Tajm-аut

DISTRIBUCIJA

The Works Film Group
+44 (0)207 612 1080
www.theworksfilmgroup.com