Comments are off for this post

„NARKO KULTURA“ – Dokumentarni četvrtak

Dokumentarni četvrtak Slobodne zone u svom aprilskom izdanju beogradskoj publici otvara priliku da vidi nastanak i razvoj jednog originalnog fenomena u savremenoj muzici – Narko koride.

Kulturni centar REX, Jevrejska 16
četvrtak, 24. april, 20:00
NARKO KULTURA
Meksiko, SAD, 103’, 2013.
Režija: Šol Švarc

Sinopsis:
Za stanovnike Meksika i Latino populaciju u SAD-u ne postoji popularniji muzički žanr od narkokoride. Ove krvožedne i eksplicitne ode posvećene delatnostima kartela droge i meksičkih narko bosova otvoreno veličaju nasilje, opijate i novac. Kao gengsta rep edesetih, Narkokorida je pokret koji danas preti da izbije u mejnstrim kulturu. Film obiluje ekskluzivnim snimcima sa prvih linija fronta u ratu protiv droge, kao i nastupa u kojima se upoznajemo sa vodećim izvođačima Narkokoride, najnasilnije muzičke subkulture u Americi.

O reditelju:
Šol Švarc je izraelski reditelj i nagrađivani fotograf koji je filmom Narko kultura uspešno debitovao na Filmskom festivalu u Sandensu prošle godine. Pre ulaska u dokumentare vode Švarc je radio kao fotoreporter za časopis Tajm, Diskaveri, Histori kanal i CNN. Trenutno radi na svom drugom dugometražnom dokumentarnom filmu.

Festivali:
Međunarodni filmski festival Sandens, SAD, 2013.
Međunarodni filmski festival Berlinale, Nemačka, 2013.
Međunarodni filmski festival Tribeka, SAD, 2013

Trejler filma:
https://www.youtube.com/watch?v=UaJ_hru9Qk4

***Cena ulaznice 200 dinara. Prodaja karata u Rexu od ponedeljka 21. aprila, radnim danom od 11h – 16h, a na dan projekcije od 11h – 20h.

VIDIMO SE U SLOBODNOJ ZONI!

Dodatne informacije o programima SLOBODNE ZONE na:
www.freezonebelgrade.org
Email: [email protected]