Comments are off for this post

Bolesni sjebani ljudi

Utorak 12. novembar, 18:00
Dom Omladine Beograda

Bolesni sjebani ljudi (dok.)
r. Juri Rečinski
Austrija, 2013, 72’
jezik: ruski
titlovi: srpski, engleski

SINOPSIS

Dokumentarni triptih o grupi dece beskućnika, koji su uspeli da prežive svoje detinjstvo kao narkomani, odrastu i počnu da žive život odraslih. To je priča o dečaku koji traga za svojom majkom, suočavajući se pri tom sa nadrealnim, izopačenim društvom u svom rodnom selu, punom mržnje i sadističkog besa. To je priča i o trudnoj ojci koja želi da rodi svoje dete, iako predoseća da će njegova sudbina biti još gora od njene. Ali, njene sopstvene sestre je primoravaju da abortira.

O REDITELJU

Juri Rečinski je rođen 1986. godine. Studirao je na kijevskom Politehničkom institutu i  kijevskom nacionalnom Univerzitetu za pozorište, film i televiziju. Kao honorarni montažer,  napravio je niz reklama, kratkih i dugometražnih filmova. Dve godine je radio kao glavni montažer u jednom od „Mosfilm“ studija u Moskvi. Od 2008. god. počinje da se bavi režijom kratkih filmova, kratkih dokumentaraca i umetničkih projekata. 2011. godine je završio skraćenu verziju filma Sickfuckpeople, koja je bila osnova za rad na njegovom prvom istoimenom dugometražnom dokumentarnom filmu.

FESTIVALI I NAGRADE

Najbolji dokumentarni film, filmski festival u Sarajevu, 2013.
Međunarodni filmski festival u Torontu – Hot Docs, 2013.

REČ KRITIKE

„Rečinski vodi svoju kameru do samog ponora, srca tame, mladih narkomana koji žive na ulicama Ukrajine. Razgovarajući sa publikom, neposredno pre nego što će prikazati svoj film, on je istakao da to nije film o narkomaskim zavisnicima, deci ulice ili Ukrajini, već da je to film o tome šta je sve čovečanstvo sposobno da uradi.“, Araš Azizi, Alternate Dream Productions

DISTRIBUCIJA

Delta Video
+381 11 3989 099
[email protected]
www.deltavideo.rs

WEBSITE

www.sickfuckpeople.com