Ova Sećanja Neće Trajati

these-memories-wont-last2

POGLEDAJTE INTERAKTIVNI WEB STRIP

Autori: Stjuart Kembel
Zemlja: Australija
Godina: 2015
Produkcija: Stjuart Kembel, Virtual-Identity Air 15

Sinopsis
Predstavljena kao interaktivni web strip, Ova sećanja neće trajati predstavlja istinitu priču o starenju čoveka koji pati od demencije. Kako njegova sećanja na prošlost i sadašnjost blede, on preispituje vrednost sećanja uopšte.
Ovaj projekat je nastao tokom festivala Air 15 u Beču 2015, sa ciljem da umetnici  razviju priču koju su “oduvek hteli da ispričaju”.

O autoru
Stjuart Kembel, poznatiji kao Sutu koristi umetnost i tehnologiju na nove načine kako bi ispričao priču. On je ilustrator, interaktivni dizajner i pisac. Najpoznatiji je po Nawlz,  interaktivnoj sajberpank strip seriji od 24 epizode, koja je napravljena  za veb i iPad. Kao deo Big Harts Jidzala Jala projekta, adaptirao je tradicionalne australijske priče o aboridžinima u interaktivnu priču za iPad knjige i stvorio Neomad interaktivni strip, strip iz žanra naučne fantastike, čija se radnja odvija u divljinama Australije. Takođe je kreirao multimedijalne eksponate za Australijski nacionalni muzej i dizajnirao trening za pilote Australijskih odbrambenih snaga. Svojim radovima osvojio je Webby, FWA, ATOM I JMAF nagrade i priznanja.

Kontakt
[email protected]

Post a comment

You must be logged in to post a comment.