Božanski poredak

Božanski poredak (igr.)

Četvrtak, 2.novembar 21h, Dvorana Kulturnog centra Beograda
Petak, 3.novembar 20h, Dom omladine Beograda
Četvrtak, 2. novembar 21h, Kulturni centar Novog Sada
Ponedeljak, 5. novembar 21h, KC Kupina Film (Pozorište lutaka Niš)

Reditelj: Petra Volpe
Zemlja: Switzerland
Godina: 2017
Trajanje: 96’
Jezik: nemački, engleski, italijanski
Uloge: Marie Leuenberger, Max Simonischek, Rachel Braunschweig, Sibylle Brunner, Marta Zoffoli, Bettina Stucky, Peter Freiburghaus, Therese Affolter, Ella Rumpf, Nicholas Ofczarek, Sofia Helin

Producija: Zodiac Pictures
Distribucija: MCF MegaCom Film
Website: www.goettlicheordnung.ch
_____________________________

Međunarodna selekcija 
Ženska linija

Sinopsis
Godina je 1971: Nora je mlada majka i domaćica, koja živi sa suprugom i njihova dva sina u staromodnom švajcarskom seocetu, još uvek netaknutom velikim društvenim preokretima, koje je donela šezdesetosmaška revolucija. Protesti za ostvarivanje građanskih prava, seksualna revolucija i kontrakulturni pokreti mladih, su pojmovi koji jedva da znače nešto u Norinom selu. Norin život takođe nije pogođen time, ona je mirna osoba koja se svima dopada – ali sve se menja kada javno krene da se bori za pravo glasa švajcarskih žena, nešto što Švajcarci treba da izglasaju  7. februara 1971. godine.

O rediteljki
Scenaristkinja i rediteljka Petra Volpe, studirala je na filmskoj akademiji Konrad Volf u Potsdam – Babelsbergu. Od završetka studija, 2003. godine, napisala je i režirala nekoliko televizijskih filmova, za koje je dobila nagrade. Njen debitantski film Dreamland stigao je u švajcarske bioskope u proleće 2014. godine, nakon uspešne festivalske turneje, a bio je nominovan i za četiri švajcarske filmske nagrade. Volpe je napisala scenario za Heidi, najuspešniji švajcarski film svih vremena širom sveta. Njen najnoviji film The Divine Order (Božanski poredak), nominovan je za sedam švajcarskih filmskih nagrada, od koji je tri i osvojio. Film je doživeo internacionalnu premijeru na Tribeca filmskom festivalu, 2017. godine i dobio tri nagrade: nagradu Nora Efron, nagradu za najbolju glumicu i nagradu publike.

Festivali i nagrade
Švajcarska filmska nagrada, 2017
Nagrada osnivača/ Nagrada publike, Traverse City filmski festival, 2017
Nagrada publike/ Nagrada žirija/ Nora Ephron nagrada, Tribeka filmski festival, 2017