Los Bando (igr.)

DKC, 8. nov, 15:00

Los Bando (igr.)

Reditelj: Christian Lo
Zemlja: Norveška, Švedska
Godina: 2018.
Trajanje: 94’
Jezik: norveški
Uloge: Vera Vitali, Jonas Hoff Oftebro, Stig Henrik Hoff

Produkcija: Filmbin
Distribucija: Five Stars Film Distribution
Website: https://www.facebook.com/losbandofilmen
_____________________________

Selekcija 14+

Sinopsis
Los Bando Imortale je ludi road movie o mladom bendu iz Norveške koji, da bi učestvovao u nacionalnom rokenrol takmičenju, kreće na put ulazeći u trku sa vremenom, policijom i svojim roditeljima. I to nije sve – basistu nemaju, a pevač benda ne ume da peva! Do sada još uvek nisu imali srca da mu to i kažu, ali kada saznaju da su primljeni na takmičenje moraće brzo nešto da preduzmu. Nakon održane audicije primaju devetogodišnju Tinu da im bude basista – i to na violončelu, a talentovanog lokalnog reli vozača upošljavaju kao vozača benda. Ono što ne znaju jeste da on u stvari i nema vozačku dozvolu.

O reditelju
Kristijan Lo rođen je 1977. godine u Gudbrandsdalenu, u Norveškoj. Njegov debitantski dugometražni igrani film Rafiki je bio u selekciji Berlinala 2010. godine. Pre toga, režirao je četiri nagrađivana kratkometražna dečija filma; Punctured (2001), Iver (2004), Ramp! (2005) i Baluba Runa (2007). Though Guys je njegov drugi, a Los Bando treći igrani film.
Studirao je film u Engleskoj, a sada radi za produkcijsku kuću Filmbin u Lilehameru – jedinu norvešku produkcijsku kuću koja se bavi isključivo dečijim i omladinskim filmovima.

Festivali i nagrade:
Best Film, Kristiansand International Children’s Film Festival, 2018
Best Feature Film, Zlin Film Festival, 2018
Berlin International Film Festival, 2018