Život na Čekanju

life-on-hold2

POGLEDAJTE WEB DOKUMENTARAC

Autor: Ralf Funi
Zemlja: Velika Britanija, Katar
Godina:  2015
Produkcija: Al Jazeera , KNGFU, Loki

Sinopsis
Četiri godine nasilja u Siriji je, kako se procenjuje, oduzelo 200 000 života i opustošilo brojna mesta i gradove. Raseljeno je skoro četiri miliona Sirijaca. Al Džazirin interaktivni video Život na čekanju je impresivno iskustvo, koji nas vodi u Liban kako bi otkrio realnu svakodnevnicu ovih izbeglica.
Život na čekanju prikazuje interaktivne i lične portrete izbeglica iz Sirije koji žive u Libanu. Život svakog od njih liči na pakao iz kog, čini se, nema izlaza. Svako od njih nosi jedinstveni teret gubitka. Ipak, njihove priče pokazuju da čak i u najtežim okolonistima nada poslednja umire. Deca se i dalje igraju, mladi sanjaju o budućnosti i svi se nadaju da će, jednog dana, moći da se vrate kući. Međutim, za sada žive zajedno sa Libancim u nelagodnom miru. Daju sve od sebe da jedni drugima pruže podršku dok zamišljaju kako će izgledati njihov život kada sukobi prestanu.

O autoru
Godine 1994. je završio master iz francuske književnosti i kinematografije na Univerzitetu Mek Gil, nakon diplome iz oblasti komunikologije na Univerzitetu Konkordija, Ralf Funi je započeo karijeru u osmišljavanju i režiranju reklama i muzičkih spotova. Godine 1997. je osmislio i režirao desetominutni politički kratkomentražni mjuzikl u kome igra velika zvezda i diva sa Bliskog istoka – Medžida El Raumi. To je dovelo do promene opšte percepcije narativnosti muzičkih spotova i koncepta o tome šta je genealno prihvatljivo u vezi sa ovim žanrom na Bliskom istoku. Ralf potom počinje da razmišlja o adaptaciji linearnog filmskog jezika i mogućnosti njegovog prebacivanja na novu i dostupnu internet platformu.
Od tada Ralf vodi interaktivne projekte za organizacije poput CBC, Greenpeace i Al Jazeera, koji obuhvataju sve od veb dokumentaraca do sve većeg broja doživljavanja stvarnosti. I do dan danas on nema nalog na Fejsbuku i Tviteru.

Festivali i nagrade
Gold Award – nagrada za najbolji program za vesti u elektronskoj formi, New York Film Festival, 2015
Za originalnu produkciju, Numix Film Festival, 2015
IDFA Film Festival, 2015
One World Film Festival, 2015

Kontakt
Al Jazeera English
[email protected]

Post a comment

You must be logged in to post a comment.