#Hakovano: Sirijska Elektronska Armija

hacked1

POGLEDAJTE INTERAKTIVNU WEB DOKUMETARNU IGRICU

Autorka: Julijana Rufus
Zemlja: Velika Britanija
Godina: 2016
Produkcija: Al Jazeera

Sinopsis:
Pomerajući granice tradicionalnog novinarstva #Hakovano je najnoviji Al Džazirin eksperiment koji nas upoznaje sa “novom vrstom rata’’, u ovom slučaju sirijskim sajber ratom. Namenjen je publici koju vesti ne zanimaju previše i koja inače ne posećuje sajt Al Džazire.
U ovoj interaktivnoj avanturi, Rufus i njen tim su dosta razmišljali o onome što ona naziva “šta dobiješ za jedan klik”. Ako angažovanost korisnika zavisi od učinka samog igrača, onda korisnik treba da oseti da se svaki klik računa. Kao rezultat, čitavo korisničko putovanje je dizajnirano tako da se stvarno osetiš odgovornim za ono što će se sledeće desiti u istrazi. Ti si u prvom planu.

O autorki
Julijana Rufus je reporter za  Al Jazeera-in program People & Power, koji se bavi istraživanjima i trenutnim dešavanjima, a pokrenut je 2006. godine njenim filmom o liberijskim bivšim borcima. Nakon skoro 40 filmova, bila je na tajnom zadatku u Turkmenistanu i u sirotištima Kambodže, napravila je serijal Korporacije na sudu od pet delova, koji je dobio dobre kritike, kao i istragu iz dva dela o trgovini žena iz Nigerije na Italijanskom tržištu, koji je jedan od najgledanijih filmova People & Power programa.
Osim televizije, Julijana je radila kao istražitelj za nevladine organizacije i dva puta je nadgledala embargo oružja u Somaliji za Savet Bezbednosti UN.

Festivali i nagrade
Filmski festival Sheffield Doc/Fest, 2016

Kontakt
Al Jazeera English
PO Box 23127
Doha – Qatar

Post a comment

You must be logged in to post a comment.