Gaza Surf Klub

Gaza surf klub (dok.)

Subota, 4. novembar 20h, Dom omladine Beograda
Petak, 3. novembar 21h, Kulturni centar Novog Sada
Subota, 4. novembar 21h, KC Kupina Film (Pozorište lutaka Niš)

Reditelji: Philip Gnadt, Mickey Yamine
Zemlja: Nemačka
Godina: 2016
Trajanje: 87’
Jezik: arapski, engleski

Produkcija: Little Bridge Pictures, Westdeutscher Rundfunk
Distribucija: MAGNETFILM
Website: www.gazasurfclub.de
_____________________________

Međunarodna selekcija 

Sinopsis
Zarobljena u „najvećem svetskom zatvoru na otvorenom“ razdiranom ratnim dešavanjima, nova generacija privučena je plažama. Izmučeni okupacijom i političkim nesuglasicama, pronalaze svoju sopstvenu slobodu na talasima Mediterana – to su surferi u Gazi.

O rediteljima
Filip Nat je studirao na Univerzitetu medija u Štutgartu. Za svoj diplomski film Zwölf Seiten, dobio je 2010. godine nagradu publike na “Independent Days Karlsruhe”. Nat je samostalni reditelj marketinških i dokumentarnih filmova. Od 2012. godine radi zajedno sa Miki Jaminom na filmu Gaza Surf Club.
Miki Jamin je odrastao u Kairu, a zatim se preselio u Nemačku sa osamnaest godina. Nakon raznovrsnih poslova u filmskoj i televizijskoj industriji, započeo je studije filmske produkcije na Univerzitetu za film u Babelsbergu. Diplomirao je 2010. godine filmom Tropic Of Bear, za koji je dobio počasnu nagradu na Filmskom festivalu u Lokarnu i koji je prikazan na nemačkoj televiziji. Od tada, radio je kao producent mnogobrojnih filmova i televizijskih reklama u Kairu i Berlinu. Zajedno sa Andreas Šapom (Andreas Schaap) i Beni Tajzenom (Benny Theisen), Jamin je 2013. godine u Berlinu osnovao produkcijsku kuću Little Bridge Pictures. Među njegovim skorašnjim radovima su filmovi The Last Compartment, Gaza Surf Club i Print the Legend.

Festivali i nagrade
Toronto International Film Festival,2016
Best of Fests, IDFA, Holandija
Dubai International Film Festival, U.A.E, 2016
Hawaii International Film Festival, USA, 2016