Comments are off for this post

Projekcija filma „Destinacija Srbistan“ u Sjenici i razgovor sa autorom filma Želimirom Žilnikom

U ponedeljak, 15. juna 2015. godine, u 20h u bioskopskoj sali Ustanove za kulturu opštine Sjenica (Svetozara Markovića 8, Sjenica, u okviru turneje festivala „Slobodna zona“ biće prikazan višestruko nagrađivani dokumentarni film Želimira Žilnika Destinacija Serbistan, doku-drama o životu tražilaca azila i migranata u Srbiji i potrebi poštovanja prava migranata i tražilaca azila. Film Destinacija Serbistan proglašen je na 62. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma za najbolji dugometražni dokumentarni film u domaćoj selekciji.

 Nakon projekcije filma, oko 21:30 časova, biće održan razgovor sa autorom filma, Želimirom Žilnikom, u organizaciji Grupe 484, festivala „Slobodna zona“ iz Beograda i Foruma za lokalnu i regionalnu saradnju – FLORES iz Sjenice. Razgovor će moderirati Ivan Milenković, filozof, a pored autora filma, Želimira Žilnika, učestvovaće i Vladimir Petronijević, izvršni direktor Grupe 484. Cilj razgovora je da se otvori diskusija o položaju azilanata i odnosu domicilnog stanovništva prema ovoj grupaciji.

Tribinu organizujemo u saradnji sa Grupom 484 u sklopu projekta „Unapređenje migracionih politika u Srbiji i zemljama zapadnog Balkana“, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo – Srbija.